2024.04.25. - Márk

Képviselõfánk

Hozzávalók:

A tésztához:

- 1,5 dl víz
- 1,5 dl olaj
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg liszt
- 4 nagy tojás

A krémhez:

- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 5 dl tej
- 4 db tojásfehérje kemény habja
- 12 dkg cukor
- 2 dl habtejszín keményre verve
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A vizet és az olajat a sóval és a vaníliás cukorral egy fazékban felforralom, lehúzom a tûzrõl, belekeverem a lisztet, majd visszateszem a tûzre, addig keverem, míg elválik a tészta az edény falától.

Leveszem a tûzrõl, kevergetve langyosra hûtöm, majd egyenként belekeverem elektromos keverõgéppel a tojásokat. Addig keverem, míg jó fényes lesz a tészta.

A sütõt 220 fokra melegítem. Egy kis tálba vizet teszek, és kezemet vízbe mártva 3×4 cm-es golyókat formázok, és sütõpapírral bélelt tepsire helyezem. A kezemmel vízzel lespriccelem a fánkokat és a sütõpapírt is.

Mehet a sütõbe, 1/2 óráig nem nyithatjuk ki a sütõ ajtaját, mert különben összeesik a fánk. A hõfokot 205 fokra visszavesszük, és készre sütjük.A sütõ ajtaját résnyire kitámasztjuk, hagyjuk a fánkokat kihûlni, száradni. Jó ropogós tészta lett.

A kalapjukat levágjuk. Szép üreges lett, nem volt szükség hártya eltávolítására.

A krémhez a pudingporokat a cukorral és kevés tejjel simára keverjük,majd a többi tejet is hozzáadva sûrûre felfõzzük. A tojásfehérjét kisebb adagokban hozzákeverjük, 1 percig kézi botmixerrel simára keverjük.

A fánkokat betöltjük a krémmel. A tetejükre habtejszín került. Rátesszük a tetejüket.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!