A tésztához:
- 1,5 dl víz
- 1,5 dl olaj
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg liszt
- 4 nagy tojás
A krémhez:
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 5 dl tej
- 4 db tojásfehérje kemény habja
- 12 dkg cukor
- 2 dl habtejszín keményre verve
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A vizet és az olajat a sóval és a vaníliás cukorral egy fazékban felforralom, lehúzom a tûzrõl, belekeverem a lisztet, majd visszateszem a tûzre, addig keverem, míg elválik a tészta az edény falától.
Leveszem a tûzrõl, kevergetve langyosra hûtöm, majd egyenként belekeverem elektromos keverõgéppel a tojásokat. Addig keverem, míg jó fényes lesz a tészta.
A sütõt 220 fokra melegítem. Egy kis tálba vizet teszek, és kezemet vízbe mártva 3×4 cm-es golyókat formázok, és sütõpapírral bélelt tepsire helyezem. A kezemmel vízzel lespriccelem a fánkokat és a sütõpapírt is.
Mehet a sütõbe, 1/2 óráig nem nyithatjuk ki a sütõ ajtaját, mert különben összeesik a fánk. A hõfokot 205 fokra visszavesszük, és készre sütjük.A sütõ ajtaját résnyire kitámasztjuk, hagyjuk a fánkokat kihûlni, száradni. Jó ropogós tészta lett.
A kalapjukat levágjuk. Szép üreges lett, nem volt szükség hártya eltávolítására.
A krémhez a pudingporokat a cukorral és kevés tejjel simára keverjük,majd a többi tejet is hozzáadva sûrûre felfõzzük. A tojásfehérjét kisebb adagokban hozzákeverjük, 1 percig kézi botmixerrel simára keverjük.
A fánkokat betöltjük a krémmel. A tetejükre habtejszín került. Rátesszük a tetejüket.