2024.04.24. - György

Tárkonyos csirgeragu

Hozzávalók:

- 50 dkg csirkemell
- 4 szelet bacon szalonna
- 20 dkg gomba
- 2 db közepes csemegeuborka
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek méz
- 1 ek mustár
- 1 dl fehérbor
- 1 mk tárkony
- só
- bors
- majoranna
- ételízesítõ
- 1 pohár tejföl
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A kockákra vágott szalonnát kevés olajon kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd üvegesre pirítjuk. Ezután belerakjuk a felkockázott húst, és addig pirítjuk, hogy egy kis színt kapjon.

Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és csemegeuborkát. Beletesszük a mézet, mustárt, és hozzáöntjük a bort, majd belerakjuk a fûszereket.

Mikor a hús megpuhult, a tejföllel besûrítjük. Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!