- 1 kg savanyú káposzta
- 60 dkg darált sertés hús
- 20 dkg húsos füstölt szalonna
- 1 szál parasztkolbász
- 3 fej vöröshagyma
- 20 dkg rizs
- 1 ek. pirospaprika
- só
- 2kk.õrölt fekete bors
- 1 nagy doboz tejföl
Díszítéshez:
- tejföl
- petrezselyem zöld
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A savanyú káposztát puhára fõzzük, majd leszûrjük. A hagymát és a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk. Párolt rizst készítünk. Kevés olajon a rizs kicsit lepirítjuk, majd másfél-kétszeres sós vízzel felöntve megpároljuk.
A szalonnát kiolvasztjuk, majd rátesszük a hagymát és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, fûszerezzük és készre pároljuk. Vizet ne vagy csak nagyon keveset tegyünk rá. Egy magasabb tepsi aljára tesszük a fele káposztát,ráterítjük a párolt rizst, utána a darált húst majd befedjük a maradék káposztával. Tejföllel lekenve sütõben 160 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
A rétegek közé rakható kolbász és szalonna.