2024.04.19. - Emma

Rakott káposzta

Hozzávalók:

- 1 kg savanyú káposzta
- 60 dkg darált sertés hús
- 20 dkg húsos füstölt szalonna
- 1 szál parasztkolbász
- 3 fej vöröshagyma
- 20 dkg rizs
- 1 ek. pirospaprika
- só
- 2kk.õrölt fekete bors
- 1 nagy doboz tejföl

Díszítéshez:

- tejföl
- petrezselyem zöld
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A savanyú káposztát puhára fõzzük, majd leszûrjük. A hagymát és a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk. Párolt rizst készítünk. Kevés olajon a rizs kicsit lepirítjuk, majd másfél-kétszeres sós vízzel felöntve megpároljuk.

A szalonnát kiolvasztjuk, majd rátesszük a hagymát és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, fûszerezzük és készre pároljuk. Vizet ne vagy csak nagyon keveset tegyünk rá. Egy magasabb tepsi aljára tesszük a fele káposztát,ráterítjük a párolt rizst, utána a darált húst majd befedjük a maradék káposztával. Tejföllel lekenve sütõben 160 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.

A rétegek közé rakható kolbász és szalonna.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!