2024.04.24. - György

Banános grapefruitos gyümölcskenyér

Hozzávalók:

- 3 banán (45 dkg)
- 1/4 grépfrút leve
- 2 nagy tojás
- 14 dkg graham liszt
- 14 dkg rozsliszt
- 10 dkg vaj
- 14 dkg barna cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1,5 dl joghurt
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg durvára vágott dió
- 5 dkg szeletelt mandula

A grépfrúthabhoz:

- 2 grépfrút kifilézve
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dkg méz
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A sütõt elõmelegítjük 160 fokra. Egy kuglófformát, õzgerincformát vagy kisebb sütõedényeket kivajazunk.

A vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a grépfrút levével pépesített banánokat, a joghurtot, a darabolt diót, a mandulát és a mazsolát, végül a szódabikarbónával elkevert liszteket. Összekeverjük gyors mozdulatokkal, de nem dolgozzuk túl a tésztát.

A formába öntjük, és 70 percig sütjük. Kivesszük a sütõbõl, 10 percig pihentetjük, majd rácsra borítva hagyjuk kihûlni.

A tejszínt habbá verjük. A mascarponéhoz keverjük a vaníliás cukrot és a mézet, óvatosan összeforgatjuk a tejszínnel és a grépfrútfilével. Kevés grépfrút héjat is reszelhetünk bele.

Banánkenyeret a gyümölcsös habbal tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!