- 3 banán (45 dkg)
- 1/4 grépfrút leve
- 2 nagy tojás
- 14 dkg graham liszt
- 14 dkg rozsliszt
- 10 dkg vaj
- 14 dkg barna cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1,5 dl joghurt
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg durvára vágott dió
- 5 dkg szeletelt mandula
A grépfrúthabhoz:
- 2 grépfrút kifilézve
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dkg méz
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A sütõt elõmelegítjük 160 fokra. Egy kuglófformát, õzgerincformát vagy kisebb sütõedényeket kivajazunk.
A vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a grépfrút levével pépesített banánokat, a joghurtot, a darabolt diót, a mandulát és a mazsolát, végül a szódabikarbónával elkevert liszteket. Összekeverjük gyors mozdulatokkal, de nem dolgozzuk túl a tésztát.
A formába öntjük, és 70 percig sütjük. Kivesszük a sütõbõl, 10 percig pihentetjük, majd rácsra borítva hagyjuk kihûlni.
A tejszínt habbá verjük. A mascarponéhoz keverjük a vaníliás cukrot és a mézet, óvatosan összeforgatjuk a tejszínnel és a grépfrútfilével. Kevés grépfrút héjat is reszelhetünk bele.
Banánkenyeret a gyümölcsös habbal tálaljuk.