2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Tepsiben sült bolognai tészta

Hozzávalók:

- fél kg penne tészta
- 2 ek napraforgó olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 40 dkg darált hús
- 1 tasak bolognai spagetti alap
- 1 pohár tejföl
- 2 tojás
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- víz
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifõzzük. Az olajon megfonnyasztott hagymához hozzáadjuk a húst, megpirítjuk. Ezután 2,5 dl hideg vizet adunk hozzá, elkeverjük benne a bolognai alapot, kevergetve felforraljuk.

Kb. 5 perc alatt kis lángon készre fõzzük. Hozzáadjuk a lecsepegtetett fõtt tésztát.
Kivajazott jénaiba simítjuk, és felöntjük a tejfölös-sajtos-tojásos keverékkel. Sütõben készre sütjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!