2024.04.18. - Andrea, Ilma

Póréhagyma krémleves

Hozzávalók:

- 1 nagy póréhagyma
- 1 nagy szem krumpli
- 5 dkg vaj
- 1 l zöldség- v. húsleves
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- frissen reszelt szerecsendió
- fehérbors
- só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A póréhagymát felkarikázzuk, a vajon átfuttatjuk, lefedjük, és 10 percig pároljuk, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a zöldség vagy húslével, hozzáadjuk a kis kockára vágott krumplit. Addig fõzzük, míg a krumpli puha nem lesz.

Amikor megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt. Botmixerrel simára turmixoljuk. Visszatesszük a tûzre, és egyet forralunk rajta. Tálalás elõtt még egy kis darab vajat beleolvasztunk, frissen reszelt szerecsendióval kínáljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!