2024.04.19. - Emma

Burgonyás fánk

Hozzávalók:

- 40 dkg burgonya
- 12,5 dkg liszt
- 4 dkg vaj vagy margarin
- só
- olaj
- 4 dkg reszelt sajt
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, majd karikára vágjuk és megfõzzük. Ha megfõtt, akkor a lisztet, a burgonyát, a sót és a margarint jól összekeverjük, és kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk kerek formákra, majd serpenyõben, bõ olajban megsütjük. Ha szeretnénk, akkor a tetejére szórjuk a sajtot, és sütõben rámelegítjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!