2024.03.29. - Auguszta

Rakott zöldség

Hozzávalók:

- 12 levél kínai kel
- 2 dl sárgaborsó
- 1 hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 db kisebb sárgarépa
- 1 db cukkini
- pár rózsa karfiol
- 12 db gomba
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 2 db krumpli
- 2 cm gyömbér lereszelve
- 3 dl tejföl
- 1 tojás
- 1 kiskanál kurkuma
- 1 kiskanál õrölt szerecsendió
- 15 dkg füstölt trapista sajt
- só
- olaj
- szezámmag
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A sárgaborsót elõzõ este beáztatom, reggel pedig sós vízben 15 percig fõzõm. A kínai kelbõl leszedek 12 levelet, és sós vízben 5 percig fõzöm. A többi zöldséget megpucolom és 1-2 cm-es darabkákra vágom.

A hagymát az olajon megpárolom, mehet bele a gomba, a répa, a leszûrt sárgaborsó, a karfiol, a paradicsom, a paprika, a gyömbér, a fokhagyma és a fûszerek (só, kurkuma, szerecsendió). Kb. 10 perc párolás után hozzáadom a krumplit, majd további 5 perc párolás után a cukkinit is.

Leveszem a fedõt, és a levét még elpárolom, majd kiolajozok egy tepsit, elõmelegítem 190 fokra a sütõt.

Alulra 4 levél kínai kelt teszek, erre halmozom a zöldséges keverék felét, 1/3 rész reszelt sajtot és a tejfölös öntet (a tejfölt 1 tojással kikeverem) 1/3-át. Újra rétegezem: kínai kel, zöldségek másik fele, sajt, öntet, betakarom az utolsó 4 levél kínai kellel, majd a maradék tejfölös öntet jön, erre a maradék sajt, megszórom szezámmaggal a tetejét.

Addig sütöm amíg a teteje szépen megsül.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!