2024.04.16. - Csongor

Pulykafalatokkal sült karfiol

Hozzávalók:

- 1 fej karfiol
- 70 dkg pulykamell
- olívaolaj
- grillfûszer
- 2 dl tejföl
- 3 tojás
- só
- bors
- petrezselyem
- tej
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és tejes vízben, amiben pici cukor és só is van, félpuhára fõzzük. Lecsepegtetjük, és egy kiolajozott jénaira szedjük.

A pulykát csíkokra vágjuk, kevés olívaolajon egy serpenyõben grillfûszerrel, sóval, borssal megpirítjuk. A karfiolokra lapátoljuk a húsokat is.

A tejfölt összekeverjük a tojással, megsózzuk, borsozzuk, majd a karfiolos húsra öntjük, és az egészet 200 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórjuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!