2024.04.19. - Emma

Karamellás tetejû puding

Hozzávalók:

Tészta:

- 25 dkg liszt
- 1/2 csomag sütõpor
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 1 ek méz
- 1 egész tojás
- 1 tojássárgája
- 0,5 dl tej

Sárga krém:

- 5 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 2 dl víz
- 2 ek liszt
- 15 dkg porcukor
- 1 kocka margarin

Fehér krém:

- 6 ek cukor
- 1/2 l tejszín
- 1 tk zselatin
- 1 dl víz

Máz:

- 8 dkg porcukor
- 1 cs karamellpuding
- 1 nagyobb ek napraforgó olaj
- 2 ek forró víz
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két lapot sütünk. A sárga krémhez hozzáadjuk a tejet, a pudingot, a lisztet és a vizet sûrû krémet fõzünk. A margarin és a porcukrot kikavarjuk, és a kihûlt pudinghoz tesszük.

A fehér krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, a cukrot megpirítjuk, és a zselatinos vízzel felengedjük, majd belecsurgatjuk a tejszínbe, miközben habverõvel keverjük.

Összerakás az egyik tésztára rákenjük a sárga krémet, erre rásimítjuk a fehéret, és rátesszük a másik lapot.

A porcukrot, a karamellpudingot, az olajat és a forró vizet jól kikavarjuk, és a tészta tetejére kenjük. Másnap szeleteljük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!