2024.04.25. - Márk

Hógolyó

Hozzávalók:

- 4 db tojássárgája
- 1 csomag margarin
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütõpor
- 1 db citrom leve
- 10 dkg cukor

A habhoz:

- 20 dkg cukor
- 30 dkg darált dió
- 4 db tojásfehérje

A beforgatáshoz:

- porcukor és vaníliás cukor keveréke
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

4 tojás sárgáját, a margarint, a lisztet, sütõport és a citrom levét összegyúrjuk, kisodorjuk, 3 cm átmérõjû kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

4 tojás fehérjét felverjük habnak 20 dkg cukorral, 30 dkg darált dióval. A kiszaggatott tésztára rakjuk, halványra meg- sütjük. Lekvárral összeragasztjuk, vaníliás porcukorban megforgatjuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!