2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Zöldséges-kolbászos tollszártészta

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg tollszártészta (penne), 1 sárgarépa, 1 cukkini, 1 piros húsú paprika, 40 dkg zöld hüvelyû bab, 25 dkg brokkoli, 1-2 evõkanál olaj, 2,5 dl tejszín, 25 dkg fokhagymás kolbász (például Cabanossi), 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál reszelt parmezán sajt, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tésztát bõ, forrásban lévõ vízben kb. 10 percig fõzzük. Leszûrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és felkarikázzuk. A cukkinit szeletekre, a kicsumázott paprikát csíkokra vágjuk.

A megtisztított zöldbabot darabokra törjük vagy vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük. Az olajat nagy serpenyõben felforrósítjuk. Állandó keverés mellett, közepes hõfokon további 4 percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel, és a forrástól számítva kb. 5 percig fõzzük.

A felszeletelt kolbász és az összezúzott fokhagymát a zöldséges mártásba tesszük. Sóval, borssal tetszés szerint ízesítjük. A tésztát a mártásba forgatjuk, és a reszelt parmezánnal megszórva azonnal fogyasztjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!