2024.04.19. - Emma

Ünnepi püspökkenyér

Hozzávalók:

- aszalt, száritott gyümölcsök
- 2 dkg mazsola beáztatva
- 3 dkg aszalt szilva
- 3 dkg aszalt sárgabarack összevágva
- 10 dkg vaj felolvasztva
- 2 evõkanál teljes kiõrlésü zabpehely
- 3 evõkanál liszt
- 2 db tojás fehérje felverve
- 3 dkg mandulaõrlemény
- 1 dkg szeletelt, hántolt mandula
- 1 evõkanál kakaópor
- 3 evõkanál porcukor
- rumaroma vagy mandulaaroma
- vanilliás cukor
- 1 késhegynyi sütõpor
- csokoládéöntet (a tetejére)
- kókuszreszelék
- vaj a tepsi kikenéséhez
- liszt a tepsi kikenéséhez
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A száraz adalékokat megforgatjuk a lisztben, felverjük a tojás fehérjét és összekeverjük vele, majd a többi hozzávalót is egyenként hozzákeverjük, legutoljára az olvasztott vajat. Az egészet beletesszük a püspökkenyér formába és elõmelegített sütõben kb. 40 percen át sütjük.

Ha elkészült, kinyitjuk a sütõt és hagyjuk egy kicsit szikkadni, hûlni, majd kiborítjuk, ráöntjük a tetejére az olvasztott csokoládét és alaposan megszórjuk kókuszreszelékkel.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!