Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A húst a páclével együtt az olaj második harmadában erõs lángon addig sütjük, amíg meg nem fehéredett, majd 1/4 liter vízzel összekevert keményítõt hozzáöntünk, a leveskockát belemorzsoljuk. Kevergetve addig forraljuk, amíg a leve be nem sûrûsödött, majd a zöldséget az edénybe visszarakjuk, elkeverjük.
A metéltet sós vízben megfõzzük, alaposan lecsepegtetjük, majd az olajmaradékba forgatjuk, hogy jól bevonja. Forró tálra terítjük, a zöldséges húst ráhalmozzuk, és azonnal tálaljuk.
Megjegyzés: Az áll a kis cetlin, hogy 3 csirkemellbõl (szinte csak csirkehúst eszünk, nem egészségi okokból, hanem mert az ízlik), és 25 dkg széles metéltbõl készítettem. Igaz, hogy a hús - soknak, a tészta pedig, kevésnek tûnik az eredeti recepthez képest, de emlékeim szerint, így is elég nagy adag volt. A friss zöldségek helyett, egyszer kunsági zöldségkeverékkel készítettem, úgy is nagyon jó lett, abban karfiol, sárgarépa, borsó és paprika van.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!