A tésztához:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 teáskanál instant kávépor
- 50 dkg puha vaj
- csipetnyi só
- 45 dkg cukor
- 8 db tojás
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütõpor
- 1 evõanál kakaópor
A tészta lekenéséhez:
- 2-3 evõkanál vegyes ízû lekvár
- 2 csomag tejszínes pudingpor
- 8 dl tej
- 15 dkg darált mogyoró
- ízlés szerint cukor
- 2,5 evõkanál zselatin
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A felaprított csokoládét vízgõz felett felolvasztjuk. Az instant kávéport 3 evõkanál forró vízben feloldjuk. A vajat csipetnyi sóval és a cukorral krémesre keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Beleszitáljuk a sütõporral elkevert lisztet, és a tésztát 2 adagra osztjuk.
Az egyik adagba keverjük az olvasztott csokoládét és a kakaóport, a másikba pedig beledolgozzuk a kávét.
A tepsit sütõpapírral kibéleljük, belesimítjuk a csokoládés tésztát. Ráhalmozzuk a kávés tésztát, elsimítjuk, és villával egyszer lazán megkeverjük.
Elõmelegített sütõben megsütjük. Rácsra téve hagyjuk hûlni, de még melegen lekenjük 2-3 evõkanál lekvárral.
A pudingport a tejjel és a cukorral felfõzzük, még a meleg felfõzött krémbe keverjük a darált mogyorót. Langyosra hûtjük, ekkor veszünk ki a krémbõl kb. 2 dl-re valót egy pohárba, és ebben feloldjuk a zselatint. Visszatesszük a többi krémhez és összekeverjük.
A tésztalap köré alufóliából keretet készítünk, és amikor kezd a krém állaga sûrûsödni, akkor a tésztára öntjük. Hûtõben hagyjuk megdermedni.
Kb. 2 óra múlva kockákra vágjuk, tetszés szerint díszítjük.