2024.03.29. - Auguszta

Csokoládés mogyorós kocka

Hozzávalók:

A tésztához:

- 10 dkg étcsokoládé
- 5 teáskanál instant kávépor
- 50 dkg puha vaj
- csipetnyi só
- 45 dkg cukor
- 8 db tojás
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütõpor
- 1 evõanál kakaópor

A tészta lekenéséhez:

- 2-3 evõkanál vegyes ízû lekvár
- 2 csomag tejszínes pudingpor
- 8 dl tej
- 15 dkg darált mogyoró
- ízlés szerint cukor
- 2,5 evõkanál zselatin
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A felaprított csokoládét vízgõz felett felolvasztjuk. Az instant kávéport 3 evõkanál forró vízben feloldjuk. A vajat csipetnyi sóval és a cukorral krémesre keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Beleszitáljuk a sütõporral elkevert lisztet, és a tésztát 2 adagra osztjuk.

Az egyik adagba keverjük az olvasztott csokoládét és a kakaóport, a másikba pedig beledolgozzuk a kávét.

A tepsit sütõpapírral kibéleljük, belesimítjuk a csokoládés tésztát. Ráhalmozzuk a kávés tésztát, elsimítjuk, és villával egyszer lazán megkeverjük.

Elõmelegített sütõben megsütjük. Rácsra téve hagyjuk hûlni, de még melegen lekenjük 2-3 evõkanál lekvárral.

A pudingport a tejjel és a cukorral felfõzzük, még a meleg felfõzött krémbe keverjük a darált mogyorót. Langyosra hûtjük, ekkor veszünk ki a krémbõl kb. 2 dl-re valót egy pohárba, és ebben feloldjuk a zselatint. Visszatesszük a többi krémhez és összekeverjük.

A tésztalap köré alufóliából keretet készítünk, és amikor kezd a krém állaga sûrûsödni, akkor a tésztára öntjük. Hûtõben hagyjuk megdermedni.

Kb. 2 óra múlva kockákra vágjuk, tetszés szerint díszítjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!