rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Húsmentes töltött káposzta

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Hozzávalók:

    - 1 csomag kemény tofu
    - 4 fõtt tojás
    - 3 közepes vöröshagyma
    - 5 dkg füstölt sajt
    - 20-25 dkg rizs
    - 2 tojás
    - olaj
    - só
    - csemege pirospaprika
    - zöldséges leveskocka
    - babérlevél
    - szemesbors
    - oregano
    - kis, hegyes, erõs csövespaprika
    - liszt
    - tejföl
    - 1 kisebb fej savanyított káposzta
    - 1 kg vágott, savanyú (apró) káposzta

    Elkészítés:

    Olajban 1 fej, finomra vágott vöröshagymát piritok együtt az apró kockákra vágott tofuval. A tofut akkor teszem a hagymához és pirítom tovább, amikor a hagyma üvegesedni kezd. Addig pirítom, amíg a tofu is kezd sárgás színt kapni.

    1 teáskanálka olajon megfuttatom a rizst. Olajban 2 fej, finomra vágott vöröshagymát megpirítok, majd amikor sárgulni kezd (nem elég csupán üvegesre pirítani!) leveszem a tûzrõl és pirospaprikát hintek bele. Most beleszórom a tésztaszûrõben kissé átmosott savanyú káposzta felét, majd 3 jókora babérlevelet teszek bele, és kb. 10 szem egész borsot. Zöldséges leveskockát teszek erre, 5 db-ot, és kissé megsózom. Egyik szélébe is, másik szélébe is teszek egy-egy erõspaprikát.

    A futtatott rizst összekeverem a pirított hagymás tofuval, a kicsikre vágott tojásokkal, kicsi kockákra vágott füstölt sajttal, sózom, borsozom, oreganóval hintem, és 2 nyers tojással keverem össze.

    Ezután a vastag részektõl megtisztított savanyú káposztalevelekbe tekerem a fenti masszát, és szép sorjában egymás mellé helyezem a már elõkészített aprókáposztára. Az aprókáposzta másik felével a töltött káposztákat befedem, majd felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje. Szép lassan fõzöm, kb. 1 órán át, majd utána 3 dl tejfölbe kevés lisztet szórok, és ezt beleengedem a káposztába. Felfõzöm és ezután elzárom a tüzet.


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Ananászos szelet

    Ananászos szeletMelegítsük elő a sütőt 160°C-ra. A megmosott csirkemelleket nagyjából kiklopfoljuk, nem kell nagyon laposra őket. A húsokat lesózzuk, borsozzuk, majd tetszőleges fűszerrel bekenjük. Egy tepsit kikenünk olívaolajjal, majd belehelyezzük a csirkemelleket, majd mehetnek a sütőbe. Amikor már nagyjából megpirultak és megpuhultak, kivesszük a tepsit. Mindegyik csirkemell tetejére ráteszünk egy karika ananászt, arra jöhet a szelet sajt. Visszatoljuk a sütőbe és a sajt barnulásáig sütjük.Tálaljuk bármilyen körettel, leginkább a rizs illik hozzá.

  • Fokhagymás gombaszelet

    Hozzávalók: 40 dkg gomba, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, só, bors, köménymag, olaj.

  • Húsvéti mazsolás kalács -tej- és tojásmentes

    Hozzávalók: 300 g liszt, 1 ek étkezési keményítõ, 1/2 cs porélesztõ, 25 g cukor, 1 kk só, 35 g Liga margarin, 1,75 dl rizstej, 2 maroknyi mazsola;

  • Virslivel töltött kifli

    Hozzávalók:

    - 3 dl tej
    - 1 kiskanál kristálycukor
    - 5 dkg élesztõ
    - 50 dkg finomliszt
    - 1 púpozott kiskanál só
    - 1,5 dl étolaj
    - 6 db virsli
    - 1 tojás
    - 10 dkg reszelt sajt

  • Apricot Sour

    Shakerben erõsen összerázzuk, majd pohárba szûrjük, és a barackdarabbal díszítjük.

  • Fokhagymás, olajos, feferonis makaróni (Maccheroni, aglio, olio, peperoncino)

    Hozzávalók: Fél kiló csõtészta, 3 gerezd fokhagyma, 2 fefferoni (kutyapöcsü, vagy macskapöcsü erõspaprika), 5 ek olaj, 10 dkg reszelt parmezán, só.

  • Töltött fasírt

    Töltött fasírtA zsemléket vízbe áztatjuk. A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük. A darált húshoz adjuk a kifacsart zsemléket, a nyers tojást, a hagymát, a reszelt fokhagymát, az összevágott petrezselymet, a mustárt, a kakukkfűt, a Piros Aranyat. Ízlés szerint sózzuk, borsózzuk, és jól összedolgozzuk a masszát. Egy tepsit kibélelünk alufóliával, megkenjük olajjal, majd egyenletesen elsimítjuk rajta a húsmasszát. Megszórjuk reszelt sajttal, majd a szélétől kissé elhagyva rászórjuk a tojáskarikákat, a kolbász karikákat, valamint a paprika darabokat.

  • Krumplisaláta retekkel

    Krumplisaláta retekkelA megpucolt krumplit (egészben főzzük meg, nem daraboljuk fel majd csak ha megfőtt) forró sós vízben puhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük. Amikor kihűlt, félbevágjuk, majd összeforgatjuk a felkarikázott újhagymával, a négyfelé vágott retekkel és az apróra vágott zellerrel. Meglocsoljuk a majonézzel és az ecettel, óvatosan összekeverjük a snidlinggel, és tálaljuk. Hozzávalók: 1 kg újkrumpli, 4 db újhagyma, 8 db retek, 2 db zellerszár, 3 dl majonéz, 2 evőkanál fehér balzsamecet, 4 evőkanál frissen aprított snidling.

  • Spanyol burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 kis doboz paradicsompüré, 1 húsleveskocka, 30 dkg zöldpaprika, só, 1 csokor metélõhagyma (snidling).

  • Birkaragu babbal

    Hozzávalók: 1,5 kg birkanyak vagy szegyhús, só és bors, 1 babérlevél, 0,5 dl fehérbor, friss zsálya, 3 ek. olaj, 4 vöröshagyma, 3 sárgarépa, 1 csokor zöldfûszer, 5 dl marhahúsleves, 500 g burgonya, 500 g karórépa.

  • Narancsos kefírturmix

    Hozzávalók: 1 kg narancs, 1 dl méz, 1 narancs reszelt héja, 1 l kefír.

  • Töltött fehérpecsenye

    Vegyünk 2 kiló, lehetõleg vastag, fehérpecsenyét; éles késsel vágjuk ki közepébõl a húst.

  • Flódni

    Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna, 1 dkg élesztõ, 1/2 dl tej, 4 evõkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 dl tejföl. A töltelékhez: 1 kg reszelt alma, 3 dkg margarin, 1/2 citrom leve, cukor (ízlés szerint), 3 dl tej, 25 dkg darált mák, 25 dkg darált dió, barackíz.

  • Choron mártás

    Hozzávalók: 5 db tojás sárgája, 2, 5 dkg hagyma, 1,5 dkg tárkonylevél, 1 db babérlevél, 3 g törött bors, 2,5 dkg Worcester, 1 dl fehérbor, 30 dkg vaj, 1 dkg só, 0,5 g Cayenne bors, fél citrom, 2, 5 g tárkonyecet, 1, 5 dl tejszín, 5 dkg paradicsompüré.

  • Svéd nyárs

    Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb 3 centis karikákra vágva, 15 dkg felszeletelt húsos szalonna, 25 dkg kimagozott, beáztatott aszalt szilva, 1 hagyma, 1 alma, 2-3 ek olaj, 1/2 tk fahéj, frissen õrölt bors, só.

  • Máglyarakás

    Hozzávalók: (8 személyre), 6 szép alma, 1 púpozott mokkáskanál, õrölt fahéj, 15 dkg Rama margarin, 8 szikkadt zsemle, 1 liter tej, 4 tojás, 30 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg sárgabarackíz. A tepsi kikenéséhez: margarin, zsemlemorzsa.

  • Gyors habcsók

    Hozzávalók:

    - 3 tojásfehérje
    - 9 evõkanál cukor
    - 3 kávéskanál ecet
    - pici citromlé

  • Barbecue szósz

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 3 db újhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1-1 dl borecet, víz, ketchup, citromlé, chiliszósz, 10 dkg barna cukor, 1 ek õrölt mustármag, 2 ek Worchester szósz, 1-1 mk Cayenne-bors, õrölt fekete bors, bazsalikom, szurokfû, só.

  • Gesztenyével töltött pulyka

    Hozzávalók:

    1 bébipulyka (2,5-3 kg), 25 dkg sertéslapocka, 35 dkg gesztenye, 2 zsemle, kevés tej a zsemle áztatásához, 2 tojás, 1 dl tejszín, 20 dkg füstölt szalonna, 1 dl olaj, só, törött bors, ketchup, fehérbor, liszt

  • Sütõtökleves

    Hozzávalók: 1 kg SÜTÕTÖK, 1 liter tej, 5 dkg vaj, 3 evõkanál rizs, só, cukor, 1 csokor petrezselyemlevél.