rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Húsmentes töltött káposzta

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Hozzávalók:

    - 1 csomag kemény tofu
    - 4 fõtt tojás
    - 3 közepes vöröshagyma
    - 5 dkg füstölt sajt
    - 20-25 dkg rizs
    - 2 tojás
    - olaj
    - só
    - csemege pirospaprika
    - zöldséges leveskocka
    - babérlevél
    - szemesbors
    - oregano
    - kis, hegyes, erõs csövespaprika
    - liszt
    - tejföl
    - 1 kisebb fej savanyított káposzta
    - 1 kg vágott, savanyú (apró) káposzta

    Elkészítés:

    Olajban 1 fej, finomra vágott vöröshagymát piritok együtt az apró kockákra vágott tofuval. A tofut akkor teszem a hagymához és pirítom tovább, amikor a hagyma üvegesedni kezd. Addig pirítom, amíg a tofu is kezd sárgás színt kapni.

    1 teáskanálka olajon megfuttatom a rizst. Olajban 2 fej, finomra vágott vöröshagymát megpirítok, majd amikor sárgulni kezd (nem elég csupán üvegesre pirítani!) leveszem a tûzrõl és pirospaprikát hintek bele. Most beleszórom a tésztaszûrõben kissé átmosott savanyú káposzta felét, majd 3 jókora babérlevelet teszek bele, és kb. 10 szem egész borsot. Zöldséges leveskockát teszek erre, 5 db-ot, és kissé megsózom. Egyik szélébe is, másik szélébe is teszek egy-egy erõspaprikát.

    A futtatott rizst összekeverem a pirított hagymás tofuval, a kicsikre vágott tojásokkal, kicsi kockákra vágott füstölt sajttal, sózom, borsozom, oreganóval hintem, és 2 nyers tojással keverem össze.

    Ezután a vastag részektõl megtisztított savanyú káposztalevelekbe tekerem a fenti masszát, és szép sorjában egymás mellé helyezem a már elõkészített aprókáposztára. Az aprókáposzta másik felével a töltött káposztákat befedem, majd felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje. Szép lassan fõzöm, kb. 1 órán át, majd utána 3 dl tejfölbe kevés lisztet szórok, és ezt beleengedem a káposztába. Felfõzöm és ezután elzárom a tüzet.


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Spenótos gombóc

    Hozzávalók: 10 deka vaj, 10 deka zsemlyemorzsa, 4 tojás, fél zsemlye, 1 csomó spenót, só, bors.

  • Csõben sült mediterrán zöldségek

    Hozzávalók: 4 db paradicsom, 1 nagy hagyma, 1 db kaliforniai paprika, 1 nagyobb padlizsán, 50 dkg cukkini, 4 ek olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 marék bazsalikom, 125 ml paradicsomlé, 125 ml tejszín, 2-3 ek reszelt parmezán, só és bors.

  • Hagymás cipó kakukkfûvel

    Hámozzunk meg és aprítsunk fel 250 g hagymát és 5 ekanál napraforgóolajban
    pároljuk üvegesre. A napraforgómaggal és 2 kkanál apróra vágott kakukkfûvel
    együtt gyúrjuk a kenyértésztába. Kb. 40 percig kelesszük.

  • Szalagtészta diós pesto-val

    Hozzávalók: 50 dkg szalagtészta, 10 dkg dióbél, 10 dkg parmezán, 5 ek olivaolaj, 2 dl tejszín, bors, 30 dkg szárított paradicsom, só.

  • Orosz csirkeleves

    Hozzávalók: 1 kisebb csirkeaprólék, 25 dkg vegyes leveszöldség, 1 kis fej vöröshagyma, 1 db ököl nagyságú cékla, 10 dkg savanyú káposzta, 1 db közepes nagyságú burgonya, 1 dl tejföl, 1 csapott evõkanál paradicsompüré, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Nyúlmájas krumpli

    Hozzávalók:

    4 db nyúlmáj, 4 db nyúlszív, 4 pár nyúlvese, 4 szelet sonka, 4 szál újhagyma, 40 dkg fõtt krumpli, 20 dkg reszelt sajt, Worchester szósz vagy balzsamecet, majoranna, színes bors, só

  • Kovászos uborka télire

    Az egészséges, közepes nagyságú, egyforma uborkákat megmossuk, két végüket levágjuk, az uborkákat villával megszurkáljuk, majd üvegekbe rakjuk. Az üveg aljára és tetejére bõven tegyünk kaprot.

  • Süni süti

    Hozzávalók:

    - 50 dkg darált háztartási keksz
    - 1 csésze fõzött kávé
    - ízlés szerint porcukor
    - 3 ek kakaópor
    - 3 ek lekvár
    - ízlés szerint rum
    - földimogyóró
    - csokoládé

  • Halászlé

    HalászléA pontyot megtisztítjuk, megmossuk, fejét, farkát, uszonyait levágjuk. A halhúst sűrűn beirdaljuk, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, hidegre tesszük. A paradicsomot, paprikát megmossuk, félbe vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. Fazékba rakjuk, ráöntünk 2 liter vizet, beletesszük a hal fejét, farkát és uszonyait. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, sózzuk, felforraljuk, és lassú tűzön kb. 2 órát főzzük. Ez az alaplé. Az alaplevet leszűrjük, a sűrűjét átpasszírozzuk. A levet felforraljuk, belekeverjük a pirospaprikát, beletesszük a halszeleteket, és 8-10 perc alatt megfőzzük.

  • Almatorta

    Hozzávalók:

    Tésztához:
    - 120 g liszt
    - 80 g pocukor
    - 100 gsütõmargarin
    - 2 egész tojás
    - 1 kis doboz natur joghurt
    - 1 cs vaníliás cukor
    - 1 citrom reszelt héja
    - 1/2 cs sütõpor

    Tetejére:
    - 3 db közepes alma

  • Joghurtkrémes pite

    Joghurtkrémes piteA lisztet elkeverjük egy csipet sóval, sütőporral és a feldarabolt Ramával. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat, majd összegyúrjuk. Ha száraznak találjuk, akkor teszünk bele egy kis tejfölt. 30 percre hideg helyre tesszük pihenni. A tészta felét 1 cm vastagra nyújtjuk. A tésztát belesimítjuk a kiolajozott tepsibe. A krémhez összekeverjük a joghurtot, cukrot, tejfölt, lisztet és vaníliás cukrot. Végül belekeverjük a felvert tojásfehérjét. A krémet a tésztára öntjük, a maradék tésztát pedig ráreszeljük a krém tetejére.

  • Tejfölös ponty

    Hozzávalók: 1 kg-nyi pontyszelet, 25 dkg gomba, 5 dkg vaj, 2 dl fehérbor, 1 pohár tejföl, 1 ek liszt, só, Vegeta.

  • Medvehagymás pesto

    Hozzávalók 3 fõre: 10 dkg medvehagyma, 1 dkg fenyõmag, 5 dkg Grana Padano sajt, lereszelve, 2 chili, só, õrölt színesbors ízlés szerint, kb. 0,7-1 dl extraszûz olívaolaj (amennyit felvesz).

  • Tiramisu cseresznyével

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 20 dkg porcukor, 1 pohár tejföl, 1/2 dl kávélikör, kb. 30 db babapiskóta, 1 kis üveg kandírozott cseresznye, 2 dl meggy dzsem.

  • Joghurtos saláta

    Joghurtos salátaA salátát, a paradicsomokat és az uborkát megmossuk, tetszőleges méretűre daraboljuk, majd tálba tesszük. Az újhagymákat hosszában félbevágjuk, majd összefogva, mintha karikáznánk, felvágjuk. A joghurtba szórjuk, és összekeverjük. A fűszereket tehetjük az első lépésben vagy a második lépésben szereplő keverékre is, és összekeverhetjük. Felszolgálás előtt közvetlenül rakjuk rá a zöldségekre a joghurtos elegyet, vagy akár külön is ki lehet tenni az asztalra, és akkor mindenki magának szed. Tálaláskor is szórható a tetejére egy csipet oregánó.

  • Máglyarakás

    Hozzávalók:

    - 60 dkg alma
    - 10 dkg darált dió
    - 1 mk õrölt fahéj
    - 30 dkg szikkadt kalács
    - 5 db tojás
    - 6 dl tej
    - 10+15 dkg cukor
    - 1 rúd vanília
    - 15 dkg lekvár
    - vaj és zsemlemorzsa a formához

  • Angyalcsók

    Hozzávalók 4 adaghoz:20 dkg darált dió, 6 dkg liszt, 6 dkg cukor, 3 db tojás, 4 evõkanál tejszín, 1 csipet só, a sütéshez olaj.

  • Mascarpone torta

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 5 tojás
    - 5 evõkanál cukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 5 evõkanál liszt átszitálva
    - 1 kiskanál szódabikarbóna
    - fél citrom reszelt héja
    - 1 evõkanál vanília aroma

    A krémhez:

    - 3 evõkanál zselatin
    - 4 csomag vaníliás cukor
    - 1,5 dl víz
    - 75 dkg mascarpone
    - 10 dkg étcsokoládé
    - 10 dkg tejcsokoládé
    - 10 dkg fehér csokoládé

  • Metélõhagymás rizs

    Hozzávalók: 2 csésze fõtt rizs, 1 csésze nagyjából összevágott metélõhagyma, fél csésze, apróra vágott sonka, 2 tojás, 1 teáskanál reszelt gyömbér, 1 kisebb cukkini, kis kockákra vágva, 1 kanál szójaszósz.

  • Fehér piskóta - Sok sütemény lelke

    Hozzávalók: 6 tojás fehérje, 6 evõk. cukor, 7 evõk. liszt, 1 cs. sütõpor.