2024.04.25. - Márk

Húsmentes töltött káposzta

Hozzávalók:

- 1 csomag kemény tofu
- 4 fõtt tojás
- 3 közepes vöröshagyma
- 5 dkg füstölt sajt
- 20-25 dkg rizs
- 2 tojás
- olaj
- só
- csemege pirospaprika
- zöldséges leveskocka
- babérlevél
- szemesbors
- oregano
- kis, hegyes, erõs csövespaprika
- liszt
- tejföl
- 1 kisebb fej savanyított káposzta
- 1 kg vágott, savanyú (apró) káposzta
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Olajban 1 fej, finomra vágott vöröshagymát piritok együtt az apró kockákra vágott tofuval. A tofut akkor teszem a hagymához és pirítom tovább, amikor a hagyma üvegesedni kezd. Addig pirítom, amíg a tofu is kezd sárgás színt kapni.

1 teáskanálka olajon megfuttatom a rizst. Olajban 2 fej, finomra vágott vöröshagymát megpirítok, majd amikor sárgulni kezd (nem elég csupán üvegesre pirítani!) leveszem a tûzrõl és pirospaprikát hintek bele. Most beleszórom a tésztaszûrõben kissé átmosott savanyú káposzta felét, majd 3 jókora babérlevelet teszek bele, és kb. 10 szem egész borsot. Zöldséges leveskockát teszek erre, 5 db-ot, és kissé megsózom. Egyik szélébe is, másik szélébe is teszek egy-egy erõspaprikát.

A futtatott rizst összekeverem a pirított hagymás tofuval, a kicsikre vágott tojásokkal, kicsi kockákra vágott füstölt sajttal, sózom, borsozom, oreganóval hintem, és 2 nyers tojással keverem össze.

Ezután a vastag részektõl megtisztított savanyú káposztalevelekbe tekerem a fenti masszát, és szép sorjában egymás mellé helyezem a már elõkészített aprókáposztára. Az aprókáposzta másik felével a töltött káposztákat befedem, majd felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje. Szép lassan fõzöm, kb. 1 órán át, majd utána 3 dl tejfölbe kevés lisztet szórok, és ezt beleengedem a káposztába. Felfõzöm és ezután elzárom a tüzet.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!