- 4 vastagabb sertésszelet
- 2 marék sütõtök hosszúkás darabokra vágva
- 1 vastag póréhagyma
- fél kaliforniai paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- só
- bors
- kb. 1 kávéskanál gyömbérpor
- 1-2 teáskanál akácméz
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A húst sózom, borsozom, az egyik fokhagymát rázúzom, majd egy lábasban nagy lángon elõsütöm. Ezután nem veszem ki a húsokat a lábasból, csak rárétegezem a tetejükre a zöldségeket: a hagymát, a paprikát, végül a tököt, majd beledobom a maradék fokhagymát. Újra sózom egy kicsit, és rászórom a gyömbért. Ezután egy icipici vizet öntök alá, csak hogy oda ne süljön, amíg a zöldségek levet eresztenek, majd lefedem.
Fedõ alatt közepes lángon keverés nélkül addig fõzöm, míg a hús puha nem lesz. Ha vastagok a szeletek, akkor ez 1 órát is igénybe vehet, viszont az egyetlen dolgunk ellenõrizni, hogy mindig legyen alatta egy kevés folyadék. A végefelé csorgatom rá a mézet.
Párolt rizzsel tálalom.