2024.04.24. - György

Káposztás tekercs

Hozzávalók:

- 50 dkg liszt
- 25 dkg sütõmargarin
- fél dl tejföl
- 1 ek. ecet
- 1 tojássárgája
- csipetnyi só
- csipetnyi cukor
- szénsavas ásványvíz

Töltelékhez:

- 1 fej édes káposzta
- só
- bors
- fél dl olaj
- apró darabokra vágott kolbász
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

1. A 40 dkg lisztet összedolgozom az ecettel, tejföllel, tojássárgájával, cukorral, sóval és annyi ásványvízzel, hogy jól gyúrható tésztát kapjak. A tésztát alaposan összegyúrom, kinyújtom, és megkenem a margarin és a maradék liszt keverékével, majd feltekerem, mint a bejglit.

2. A tekercset hûtõszekrényben pihentetem legalább egy órán át. Közben elkészítem a tölteléket. A káposztát lereszelem, majd megsózom, állni hagyom, végül kinyomkodom a levét. Egy nagyobb lábosban kevéske olajon megpárolom, sóval, borssal fûszerezem. A káposztát hûlni hagyom, majd összekeverem a feldarabolt kolbásszal.

3. A pihentetett tésztát négy egyenlõ részre vágom, és lisztezett nyújtódeszkán egyenként kinyújtom. Mindegyik lapot megkenem a káposztás töltelékkel, feltekerem, majd mind a négy tekercset kb. ujjnyi vastag darabra szeletelem.

4. A csigákat sütõpapírral bélelt sütõlemezre helyezem, tetejüket olajjal megkenem és 180 fokra elõmelegített sütõben aranybarnára sütöm.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!