- 50 dkg liszt
- 25 dkg sütõmargarin
- fél dl tejföl
- 1 ek. ecet
- 1 tojássárgája
- csipetnyi só
- csipetnyi cukor
- szénsavas ásványvíz
Töltelékhez:
- 1 fej édes káposzta
- só
- bors
- fél dl olaj
- apró darabokra vágott kolbász
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
1. A 40 dkg lisztet összedolgozom az ecettel, tejföllel, tojássárgájával, cukorral, sóval és annyi ásványvízzel, hogy jól gyúrható tésztát kapjak. A tésztát alaposan összegyúrom, kinyújtom, és megkenem a margarin és a maradék liszt keverékével, majd feltekerem, mint a bejglit.
2. A tekercset hûtõszekrényben pihentetem legalább egy órán át. Közben elkészítem a tölteléket. A káposztát lereszelem, majd megsózom, állni hagyom, végül kinyomkodom a levét. Egy nagyobb lábosban kevéske olajon megpárolom, sóval, borssal fûszerezem. A káposztát hûlni hagyom, majd összekeverem a feldarabolt kolbásszal.
3. A pihentetett tésztát négy egyenlõ részre vágom, és lisztezett nyújtódeszkán egyenként kinyújtom. Mindegyik lapot megkenem a káposztás töltelékkel, feltekerem, majd mind a négy tekercset kb. ujjnyi vastag darabra szeletelem.
4. A csigákat sütõpapírral bélelt sütõlemezre helyezem, tetejüket olajjal megkenem és 180 fokra elõmelegített sütõben aranybarnára sütöm.