2024.04.19. - Emma

Rakott tészta

Hozzávalók:

Tésztához:

- 2 db tojás
- 20-25 dkg liszt

Töltelékhez:

- 50 dkg nagy szemû szõlõ
- 20 dkg darált dió
- 4 db tojás +3 tojásfehérje
- 5 dkg +1 ek vaj
- 2 ek zsemlemorzsa
- 2 cs vaníliás cukor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Tojásból, lisztbõl tésztát gyúrunk. Összevágjuk nagy kockatésztának. A tésztát kifõzzük, leszûrjük, 5 dkg olvasztott vajjal összekeverjük. A szõlõt leszemezzük, megmossuk, szárazra törölgetjük. A diót összekeverjük 5 dkg porcukorral.

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját 5 dkg porcukorral, vaníliás cukorral, citrom reszelt héjával, tejföllel habosra keverjük, és beleforgatjuk a mazsolát, a tésztát és tojásfehérjékbõl 5 dkg porcukorral vert kemény habot.

A sütõedényünket 1 ek. vajjal kikenjük, és beleszórjuk a zsemlemorzsát. A tészta egyharmadát az edénybe terítjük, megszórjuk a cukros dióval, majd újabb sor tészta következik, azután a szõlõszemek, rá a maradék tészta kerül.

Az edényt 180 C fokra elõmelegített sütõbe rakjuk, és kb. 40 percig sütjük.
Amíg a tésztánk sül, 3 tojás fehérjébõl és 5 dkg porcukorból kemény habot verünk. A megsült tészta tetejére rásimítjuk a habot, és 10 percre visszatesszük a sütõbe.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!