2024.04.20. - Tivadar

Palócleves

Hozzávalók:

- 40 dkg sertéslapocka
- 50 dkg zöldbab
- 30 dkg burgonya
- 20 dkg sárgarépa és fehérrépa vegyesen
- 1-1 zöldpaprika és paradicsom
- 1 vöröshagyma
- 1/2 dl olaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- tárkony
- õrölt bors
- majoránna
- csipet kömény
- õrölt paprika
- 1 csokor petrezselyem
- só
- 2-3 dl tejföl
- 1 evõkanál liszt
- pár csepp ecet
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A húst kisebb kockára darabolom, a finomra aprított vöröshagymával és fokhagymával, a zöldpaprikával és paradicsommal, õrölt paprikával szokásos módon pörköltet készítek rövid lével, párolom, ízesítem sóval, borssal, babérral, tárkonnyal.

A zöldbabot, zöldségeket darabolom, a burgonyát kockázom. Amikor a hús félpuha, hozzáadom a babot, a zöldségekkel, felengedem kb. 1,5 liter vízzel, ízesítem a fenti fûszerekkel. Kb. 15 perc múlva a burgonyát is belefõzöm, teljes puhulásig fõzöm.

A tejfölt kikeverem a liszttel ,behabarom a levest. Amikor újra forr, 1 tojásból nokedlit, vagy egy kis maréknyi apró száraztésztát fõzök bele.

A fõzés végén aprított friss petrezselyemmel bõven megszórom, és pár csepp ecettel pikánsra ízesítem.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!