2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Húsos rakott karalábé

Hozzávalók:

- 6-8 db karalábé
- 40 dkg darált sertéshús
- 1 tojás
- 1 db nagyobb hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek házi paprikakrém
- só
- frissen õrölt bors
- 1 dl tejföl
- 2 ek olívaolaj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A hagymát kis kockákra vágjuk, és a felmelegített olajon 5 percig sütjük. Hozzákeverjük a darált húst, és kevergetve megpirítjuk.

Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paprikakrémet, a zúzott fokhagymát, és felöntjük 1-2 dl vízzel. Közepes lángon lefedve kb. 20-25 percig fõzzük. (Ügyeljünk arra, hogy ne maradjon víz a hús alatt.)

A hámozott karalábé fás részeit eltávolítjuk, és kockákra vágjuk. Forró sós vízben félig megfõzzük, és leszûrjük.

Az elkészült darált húshoz keverjük a tejfölt és a tojást. Egy sütõtálat kivajazunk, és megszórunk zsemlemorzsával. Az elõfõzött karalábé felét a sütõtálba tesszük, rákanalazzuk a darált húst, majd a maradék karalábét.

Az öntethez elkeverjük a tejfölt, a tojást, a reszelt sajtot, és enyhén megsózzuk, majd a rakott karalábéra öntjük, és végül megszórjuk kevés zsemlemorzsával. 170 fokra melegített sütõben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!