2024.04.17. - Rudolf

Meggyes kocka

Hozzávalók:

Az öntethez:

- 2 csomag tortazselé
- 0,5 liter meggykompót leve

A töltelékhez:

- 25 dkg kimagozott meggy
- 2 pohár tejföl
- 3 evõkanál kristálycukor
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor

A tésztához:

- 1 db tojás
- egy csipetnyi sütõpor
- 20 dkg finomliszt
- 8 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütõporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a margarint. Sima tésztává gyúrjuk, és egy kis idõre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután 1 cm vastagra nyújtjuk és kikent sütõlapra tesszük.

Külön megfõzzük a vaníliapudingot. A még forró pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt és ráöntjük a tésztára. Végül a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet.

Elõmelegített sütõben 25 percig sütjük 175 °C fokon. A meggylébõl és a tortazselébõl megfõzzük az öntetet. Leöntjük vele a még forró süteményt, lehûtjük és tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!