2024.04.20. - Tivadar

Rakott keksz

Hozzávalók:

- 60-70 dkg szögletes háztartási keksz
- 2 nagy pohár tejföl
- 9 púpos evõkanál cukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 1 evõkanál kakaópor
- 1 evõkanál rumaroma
- 1 evõkanál vanília-aroma
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Az egyik pohár tejfölt kiborítjuk egy tálba, hozzáadunk 4 evõkanál cukrot, 2 csomag vaníliás cukrot és 1 evõkanál vanília-aromát. Elkeverjük.

A másik tejfölt is kiborítjuk, hozzáadunk 5 evõkanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és a kakaóport, valamint 1 evõkanál rumaromát. Ezt is jól elkeverjük.

Egy közepes méretû tepsibe (20×30) lerakunk egy sor kekszet, ráöntjük a vaníliás tejföl 2/3-át, majd rárakunk egy sor kekszet, erre ráöntjük a kakaós tejföl 2/3-át, ismét egy sor kekszet teszünk rá. Erre ráöntjük a maradék tejfölöket, és óvatosan szétkenjük, hogy befedje a kekszet. Villával vagy fogpiszkálóval összekeverjük, amitõl hullámos mintát kapunk. Ezután legalább 12 órára hûtõbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!