2024.04.24. - György

Sült csirkemell brokkolival

Hozzávalók:

- 4-5 csirkemellfilé
- 15 dkg brokkoli
- 2-3 szelet kenyér
- olívaolaj
- ételízesítõ
- só
- bors
- pirospaprika
- fokhagyma
- rozmaring
- majoranna

A tzatziki öntethez:

- kígyóuborka
- só
- bors
- 1 dl tejföl
- 2 dl natúr joghurt
- 2-3 gerezd fokhagyma
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A páchoz összekeverünk ízlés szerint (a hús mennyiségétõl függõen) sót, borsot, csipet pirospaprikát, 2 gerezd összezúzott fokhagymát, majorannát, rozmaringot valamint egy csipet ételízesítõt és olajat. Ezzel a keverékkel bekenjük a megmosott húsokat, s amíg a többi hozzávalót elkészítjük, a húst állni hagyjuk.

Míg a hús pácolódik, a megmosott uborkát lereszeljük, a fokhagymát összetörve hozzáadjuk, és a 2 dl joghúrttal és 1 dl tejföllel összekeverjük, majd hûtõbe tesszük.

Közben a brokkolit enyhén sós vízben megpároljuk, nem kell teljesen puhára fõzni (bár ez ízlés kérdése).

Miután a húst legalább fél óráig állni hagytuk, egy tepsibe rakjuk õket, s fóliával letakarjuk, sótõbe toljuk. Amikor már megpuhult, levesszük a fóliát, s magasabb lángon szép pirosra sütjük. Mivel a pácban olaj is van, nem kell külön olajat tenni alá.

2-3 szelet kenyeret felkockázunk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, kevés ételízesítõt szórunk rá, majd 10-15 percre sütõbe rakjuk, végül a kész ételre szórjuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!