2024.04.20. - Tivadar

Virslivel töltött kifli

Hozzávalók:

- 3 dl tej
- 1 kiskanál kristálycukor
- 5 dkg élesztõ
- 50 dkg finomliszt
- 1 púpozott kiskanál só
- 1,5 dl étolaj
- 6 db virsli
- 1 tojás
- 10 dkg reszelt sajt
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, a cukrot belekeverjük, az élesztõt belemorzsoljuk, letakarjuk, és meleg helyen megfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, sóval összeforgatjuk, azután a tejes élesztõvel, és az olajjal jól bedagasztjuk. Akkor jó, ha könnyû, az edény falától elváló kelt tészta lesz belõle. Letakarjuk, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Ezután 3 kis cipót formálunk belõle, amiket kb. 20 centi átmérõjû kerek lapokká nyújtunk. Mindegyiket 8-8 részre vágjuk. A virsliket ha kell, lebõrözzük, majd 4-4 darabra vágjuk. Minden kis tésztaháromszög szélesebbik oldalára 1-1 virslidarabot rakunk, (esetleg mustárt is), és egyenként a tészta csúcsa felé felcsavarjuk. Így lesznek helyes kis kiflik belõlük.

Sütõpapírral bélelt tepsibe rakjuk, felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk, majd elõmelegített sütõben, jó közepes lángon, kb.20 percig sütjük,(190 fokon, légkeveréses sütõben 170 fokon).
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!