- 20 dkg karaj vagy csirkemell filé
- 40 dkg paradicsom
- 10 dkg trapista, vagy mozzarella
- 1 vöröshagyma
- 3 ek. olivaolaj
- só, bors
- grill fûszerkeverék
- friss, apróra vágott bazsalikom
- csipet kakukkfû
- csipet oregano
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A húst felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, meghintjük grill fûszerkeverékkel, és forró zsiradékon hirtelen elõsütjük. A hagymát apróra, a paradicsomot kis kockára vágjuk.
A hús zsirjában megpároljuk a hagymát, majd ráöntjük a kockára vágott paradicsomot. Ízesítjük a fûszerekkel, és lassan félkészre pároljuk. Egy hõálló tálba öntjük a paradicsomot, ráhelyezzük az elõsütött húsokat. 1-2 paradicsomot felkarikázunk és a sajttal felváltva a húsra rakjuk. Elõmelegített sütõben 200 fokon kb. 15 percig sütjük.
Körete lehet hasáb burgonya, vagy akár spagetti is.