2024.04.25. - Márk

Paradicsomos szelet

Hozzávalók:

- 20 dkg karaj vagy csirkemell filé
- 40 dkg paradicsom
- 10 dkg trapista, vagy mozzarella
- 1 vöröshagyma
- 3 ek. olivaolaj
- só, bors
- grill fûszerkeverék
- friss, apróra vágott bazsalikom
- csipet kakukkfû
- csipet oregano
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A húst felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, meghintjük grill fûszerkeverékkel, és forró zsiradékon hirtelen elõsütjük. A hagymát apróra, a paradicsomot kis kockára vágjuk.

A hús zsirjában megpároljuk a hagymát, majd ráöntjük a kockára vágott paradicsomot. Ízesítjük a fûszerekkel, és lassan félkészre pároljuk. Egy hõálló tálba öntjük a paradicsomot, ráhelyezzük az elõsütött húsokat. 1-2 paradicsomot felkarikázunk és a sajttal felváltva a húsra rakjuk. Elõmelegített sütõben 200 fokon kb. 15 percig sütjük.

Körete lehet hasáb burgonya, vagy akár spagetti is.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!