2024.04.19. - Emma

Magyaros krumplifõzelék

Hozzávalók:

- 80 dkg burgonya
- 1 evõkanál pirospaprika
- 1 vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1 evõkanál liszt
- babérlevél
- só
- olaj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

1.) A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, kevés olajon üvegesre dinszteljük, majd lehúzzuk a fazekat a tûzrõl, és megszórjuk pirospaprikával.

2.) A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, és a hagymára szórjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami épp csak ellepi. Sózzuk, babérlevéllel ízesítjük.

3.) Amíg megpuhul a krumpli (fedõ alatt, takaréklángon), elkészítjük a habarást: összekeverjük a lisztet a tejföllel, és ha a burgonya kész, óvatosan hozzákeverjük úgy, hogy ne legyen csomós. Rottyantunk egyet rajta, és máris tálalhatjuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!