- 1 db zellergumó
- 1 db nagyobb krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 szál újhagyma szárával
- 4-5 levél medvehagyma
- petrezselyem
- só
- õrölt feketebors
- fokhagyma-petrezselyem fûszerkeverék
- 2 tyúkhúslevesocka
- fehérbor
- olívaolaj
- füstölt sajt
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A zellergumót és a krumplit kockára, a hagymát, a fokhagymát és a petrezselymet apróra, az újhagymát és a medvehagymát rövid darabokra vágom. A sajtot felkockázom.
Olajon megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a zellert és a krumplit, feleresztem vízzel, fûszerezem. Amikor majdnem kész, hozzáadom az újhagyma zöldjét és a medvehagymát, öntök bele fehérbort.
Tálalom, teszek bele sajtkockákat, hagymahajtásokat és medvehagymalevelet.