2024.04.16. - Csongor

Linzertorta

Hozzávalók:

- 30-30 dkg õrölt mandula és liszt
- 1 citrom reszelt héja
- fél teáskanál fahéj
- 5 evõkanál gyümölcscukor
- 2 teáskanál édesítõszer
- 1 tojás
- 5 evõkanál tej
- 15 dkg vaj
- 25 dkg málnalekvár
- vaj a formához
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A lekvár kivételével összedolgozzuk a hozzávalókat. A sütõt elõmelegítjük.
A kinyújtott tészta kétharmadával kibéleljük a kivajazott tortaformát. Megkenjük lekvárral. A maradék tésztát széles csíkokra vágva rácsszerûen a torta tetejére rakjuk, és (középen, légkeveréses sütõben 160 fokon) 40-45 percig sütjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!