A mázhoz:
- 20 dkg tortabevonó étcsokoládé
- 3-4 dkg margarin
A tetejére:
- 4 evõkanál porcukor
- 1 csomag vaníliáscukor
- 4 evõkanál kristálycukor
- 5 dl tej
- 1 csomag vanília puding
- 15 dkg margarin
A töltelékhez:
- 1 üveg meggybefõtt (40 dkg)
A tésztához:
- 2 evõkanál keserû kakaópor
- 2-3 evõkanál tej
- 1 evõkanálnyi mandulabél
- 1 csomag sütõpor
- 25 dkg finomliszt
- 7 db tojás
- 25 dkg kristálycukor
- 37,5 dkg margarin
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tésztához a margarint a cukorral jól elkeverjük, majd a tojásokat beledolgozzuk. A lisztet a sütõporral összeforgatjuk, a margarinos masszával összedolgozzuk. Ezután elfelezzük, az egyik felét az apróra vágott mandulával, a másikat a kakaóval és a tejjel keverjük össze.
Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, a mandulás tésztát belesimítjuk. A kakaós tésztát rásimítjuk. A meggyet lecsöpögtetjük, a tetejére szórjuk. Elõmelegített sütõben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütõben 160 °C) kb. 30 percen át sütjük, hûlni hagyjuk.
A pudingport 1 dl tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral és a vaníliás cukorral ízesítve fölforraljuk. A tejes pudingport beleöntjük, kevergetve pár perc alatt sûrûre fõzzük, hûlni hagyjuk. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás krémet és a kihûlt tésztára kenjük.
A csokoládét a margarinnal együtt mikrohullámú készülékben fölolvasztjuk, a sütemény tetejére kenjük, végül villával hullámokat rajzolunk bele.