2024.04.19. - Emma

Dunahullám

Hozzávalók:

A mázhoz:

- 20 dkg tortabevonó étcsokoládé
- 3-4 dkg margarin

A tetejére:

- 4 evõkanál porcukor
- 1 csomag vaníliáscukor
- 4 evõkanál kristálycukor
- 5 dl tej
- 1 csomag vanília puding
- 15 dkg margarin

A töltelékhez:

- 1 üveg meggybefõtt (40 dkg)

A tésztához:

- 2 evõkanál keserû kakaópor
- 2-3 evõkanál tej
- 1 evõkanálnyi mandulabél
- 1 csomag sütõpor
- 25 dkg finomliszt
- 7 db tojás
- 25 dkg kristálycukor
- 37,5 dkg margarin
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tésztához a margarint a cukorral jól elkeverjük, majd a tojásokat beledolgozzuk. A lisztet a sütõporral összeforgatjuk, a margarinos masszával összedolgozzuk. Ezután elfelezzük, az egyik felét az apróra vágott mandulával, a másikat a kakaóval és a tejjel keverjük össze.

Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, a mandulás tésztát belesimítjuk. A kakaós tésztát rásimítjuk. A meggyet lecsöpögtetjük, a tetejére szórjuk. Elõmelegített sütõben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütõben 160 °C) kb. 30 percen át sütjük, hûlni hagyjuk.

A pudingport 1 dl tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral és a vaníliás cukorral ízesítve fölforraljuk. A tejes pudingport beleöntjük, kevergetve pár perc alatt sûrûre fõzzük, hûlni hagyjuk. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás krémet és a kihûlt tésztára kenjük.

A csokoládét a margarinnal együtt mikrohullámú készülékben fölolvasztjuk, a sütemény tetejére kenjük, végül villával hullámokat rajzolunk bele.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!