2024.04.19. - Emma

Paradicsomos rakott tészta

Hozzávalók:

- 60 dkg paradicsom
- 35 dkg szélesmetélt
- 5 dkg parmezán
- 4 evõkanál sûrített paradicsom
- 3 dl tejszín
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evõkanál olívaolaj
- 1 rúd krémsajt
- 1 evõkanál oregánó
- 1 evõkanál bazsalikom
- só
- bors
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tésztát sós vízben tedd fel fõni. A paradicsomokat hámozd meg, pár szemet szeletelj fel. A fokhagymát törd át, és a feldarabolt paradicsommal, a sûrített paradicsommal, az olívaolajjal és az oregánóval mixeld össze.

A parmezánt reszeld le, és a krémsajttal, valamint a tejszínnel dolgozd össze. Ízlésed szerint sózd, borsozd. A leszûrt tésztát forgasd a sajtos masszába, és egy kivajazott tálba a felét oszlasd el. Kanalazd rá a paradicsomos masszát, majd szórd meg a bazsalikommal. A felszeletelt paradicsomot oszlasd el a massza tetején.

A tetejét fedd be a maradék sajtszószos tésztával. Elõmelegített sütõben süsd készre.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!