- 4 db csirkemell filé
- 1 nagyobb brokkoli vagy 1/2 kg mirelit brokkoli rózsa
- só
- szárnyas fûszerkeverék
- étolaj
A besamel mártáshoz:
- 1/2 l tej
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 3 ek. finom liszt
- ételízesítõ
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A csirkemelleket szétnyitjuk,kiklopfoljuk,sózzuk és szárnyas fûszerrel megszórjuk.Kevés olajon fehéredésig sütjük. A brokkolit gõz felett vagy sós vízben félpuhára fõzzük.
A vajat /vagy margarint /felolvasztjuk,beletesszük a lisztet és 2-3 percet pirítjuk majd fejöntjük forró tejjel. Habverõvel állandóan kevergetve sûrûre fõzzük.Ízesítjük ételízesítõvel,borssal és szerecsendióval. A csirkemelleket tepsibe vagy jénaiba tesszük egymás mellé majd mindegyikre teszünk a brokkoliból. Habzsák vagy kanál segítségével besamelt halmozunk rá,megszórjuk reszelt sajttal és elõmelegített sütõben 25-30 perc alatt megsütjük.