2024.04.20. - Tivadar

Almatorta

Hozzávalók:

Tésztához:
- 120 g liszt
- 80 g pocukor
- 100 gsütõmargarin
- 2 egész tojás
- 1 kis doboz natur joghurt
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 cs sütõpor

Tetejére:
- 3 db közepes alma
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

1. Az almákat megmosom, megtörölgetem és felszeletelem. A tésztához a margarint a porcukorral habosra keverem, hozzákeverem a joghurtot és a tojásokat is. A liszthez hozzáadom a sütõport, citromhéjat és a vaníliás cukrot, majd az elõbbi masszába keverem.

2. Egy gyümölcstorta formát kivajazok, kilisztezek, majd a tésztát egyenletesen eloszlatom benne, a tetejét szépen körberakosgatom az almaszeletekkel.

3. 160 fokos sütõben (légkeverésen) 20 percig sütöm, tûpróbával ellenõrzöm kivétel elõtt.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!