2024.04.24. - György

Sóska fõzelék

Hozzávalók:

- 400 ml víz
- 100 ml teljes tejszín
- 300 g sóska leszárazva
- 15 g vaj
- 60 g natúr krémsajt
- 25 g tönkölyliszt
- só
- 1 bõ ek méz
- 2 tk citromlé

A feltéthez:
- 2 db tojás
- só
- tört színes bors
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A vizet a tejszínnel forraljuk fel. A sóskát mossuk meg alaposan, szárazzuk le, majd vágjuk kis darabokra. Tegyük a forró folyadékba, és fedõ alatt hagyjuk 2 percet fõni, adjuk hozzá a citromlevet, a sót, és a mézet. Majd a krémsajttal és a liszttel együtt turmixoljuk teljesen selymesre. Tegyük vissza a tûzre, és 1-2 perc alatt sûrítsük be.

A tojásokat sóval és borssal verjük fel. Egy palacsintasütõben pár csepp olíva olajon süssünk belõle vékony lepényt, amit miután kisült, vágjuk kisebb kockákra.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!