- 1 kg kicsontozott sertéskaraj
- 1 nagyobb hagyma
- 1 dl olaj
- 2 ek paradicsompüré
- só
- õrölt fekete bors
- 1 dl fehérbor
- fél citrom leve
- 50 dkg kajszibefõtt.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az enyhén kiveregetett sertésszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalán forró olajban átsütjük. A sütõserpenyõbõl kivéve tepsibe vagy tûzálló tálba rakjuk, s a visszamaradt olajban üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a bort, a citromlevet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és lefedve öt percig pároljuk.
A mártást a húsra öntjük és lefedve, nagyjából háromnegyed órát pároljuk, míg a hús megpuhul. Néhány perccel azelõtt, hogy kész lenne, hozzáadjuk a sárgabarackbefõttet - a levét nem öntjük rá - és az egészet egy kicsit összesütjük.