- 1 póréhagyma
- 2 közepes méretû sárgarépa
- 1 burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ l zöldség alaplé
- 2 doboz konzerv hámozott paradicsom
- 1 doboz konzerv csicseriborsó
- 100 g edami sajt
- kis ág friss rozmaring
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az apróra darabolt zöldségeket, az alaplevet, egy fokhagymagerezdet és az apróra vágott rozmaringot egy lábasba tesszük, sóval, borssal ízesítjük, és lassú tûzön addig gyöngyöztetjük, míg a zöldségek megpuhulnak.
A paradicsomot turmixgépben pépesítjük, majd a leveshez adjuk a petrezselyemmel és a csicseriborsóval együtt.
Az elõmelegített sütõben, a fokhagymával bedörzsölt kenyérszeletek egyik oldalát megpirítjuk, a másik oldalukra halmozzuk a reszelt sajtot, és tovább grillezzük.
Mire a pirítósok elkészülnek a leves is újra felforr. Azonnal fogyasztjuk.