rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Gyümölcsszósz

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Hozzávalók:

    1 üveg meggybefõtt
    3 db alma
    5 evõkanál liszt
    4 dl tej
    2 dl tejföl
    szegfûszeg
    õrölt fahéj
    1 csomag vaníliás cukor
    1 lapos teáskanál só
    4 evõkanál cukor

    Elkészítés:

    3-4 dl vizet és a meggybefõtt levét felteszem fõni, beleteszem a meghámozott és felszeletelt almát, és 4-5 percig fõzöm. Hozzáadom a sót, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a szegfûszeget és a cukrot. Mikor már megpuhult az alma, beleöntöm a befõttet.

    Ezután a tejjel és a liszttel habarást készítünk, mikor simára kevertük, beletesszük a tejfölt is. Ezt fokozatosan felmelegítjük a forró lével, és ha már kellõen meleg a habarásunk, ráöntjük megpuhult gyümölcsre.

    Néhány percig együtt forraljuk, hogy ne legyen lisztízû.


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Túrótorta tejszínnel

    Hozzávalók: 2 dkg zselatin, 1,5 dl víz, 40 dkg túró, 40 dkg tejszínhab, 13 dkg cukor, 10 dkg joghurt, 1 kerek sárga piskótalap, 1 citrom reszelt héja. Tetejére: 20 dkg fehér csokoládé, 75 ml tejszín, ostya lapok díszítésnek.

  • Csokis-narancsos muffin

    Csokis-narancsos muffinA lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük. Egy másik tálban a puha vajat és a cukrot habosra keverjük, hozzáütjük a két tojást és jól eldolgozzuk. Ráöntjük a lisztre, elkeverjük, akkor jó, ha levegős. Belereszeljük a narancs héját, majd a narancsot kettévágva belefacsarjuk a levét is. Ekkor jöhet a szegfűszeg vagy a fahéj, ha kell. Ha a narancslétől túl lágy a tészta, kis lisztet teszünk még bele. Apróra daraboljuk a csokit, és hozzákeverjük az egészhez. A muffinpapírokat beletesszük a formába, és kb. háromnegyedig töltjük tésztával.

  • Sonkás rúd

    Hozzávalók:

    1 csomag mexikói zöldségkeverék (450g.), 1 dkg vaj, 2 dl tejföl, 16 dkg majonéz, mustár, bors, citromlé, 3 púpozott evõkanál zselatin, 5 db szép téglalapalakú gépsonka, 6 db kemény tojás

  • Pásztortarhonya

    Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg tarhonya, 80 dkg burgonya, 1 nagy fej hagyma, 1 kk. pirospaprika, só, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, negyedkiló füstölt kolbász.

  • Húsos csusza

    Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús, olaj, vöröshagyma, baconszalonna, 4 db paradicsom, 3 tojássárgája, 40 dkg csuszatészta, 10 dkg margarin, liszt, 2 dl tej, tejföl, 5 dkg reszelt sajt, só, bors, majoranna, kömény.

  • Krémes fagylalt

    Hozzávalók:

    500 ml 2,8 %-os tej, 150 ml créme fraîche (hiányában 100 ml sûrû tejszín és 50 ml zsíros tejföl keveréke), 3 tojássárgája, 250 g kristálycukor, 35 g vaj

  • Rizsbor

    Hozzávalók: 1 kg rizs (törtrizs is megfelelõ), 1,5 kg cukor, 20 dkg mazsola, 3 drb. citrom karikára vágva, 10 – 10 szem szegfûszeg, szegfûbors, 1 dkg élesztõ.

  • Tonhalas pillangótészta (Farfalle al tonno)

    Hozzávalók: fél kiló pillangótészta (farfalle), 6 articsókaszív (konzerv), 3 dkg kapribogyó, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 10 dkg tonhalkonzerv, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl húsleves, 5 ek olaj, só, bors.

  • Szezámmagos vaj

    Hozzávalók: 3 ek olaj, 3 ek szezámmag mozsárban enyhén összetörve, 12,5 dkg vaj, csipetnyi só.

  • Házi vermut

    Hozzávalók: 1/2 liter vörösbor, 2 deciliter rum, 15 deka cukor,, szagosmüge, fehérürömfû, 3 deci víz.

  • Tepertõspogácsa háromszor sodorva

    Huszonöt deka finomra darált tepertõt tiz deka liszttel könnyedén elmorzsolunk, aztán összegyúrjuk és egynegyed órát hideg helyen pihentetjük.

  • Alföldi töltött káposzta

    Hozzávalók (10 személyre): 1 kg kövéres sertéscomb (vagy más sertéshús), 15 dkg rizs, 2 tojás, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 késhegynyi törött bors, só, körülbelül 20 savanyú káposzta-levél, 2 kg apró savanyú káposzta, 2 megtisztított, pörzsölt sertésláb (hosszában kettéhasítva), 1 sertésfül (kettévágva), 4-5 kisebb darab szalonnabõrke, 1 csülök (kettévágva), 50 dkg kövérkés sertéshús, 1 csapott evõkanál só, 10 dkg zsír, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csapott evõkanál pirospaprika, tejföl.

  • Borkrém

    Hozzávalók: 16 db tojássárgája, 20 dkg cukor, 3.5 dl tokai aszu, 5 dl tejszín, vaníliás cukor.

  • Cigány pogácsa

    3 tojás kemény habját, 28 deka törött cukor és 28 deka darált mogyoró, vagy mandulával összekeverünk...

  • Elzászi almalepény

    Hozzávalók 4 személyre: 4 alma, 4 tojás, 4 dl tej, fél evõkanál fahéj, 50 gramm cukorpótló por.

  • Virsli falatok

    A virsliket, miután a bõrüket lehúztuk, három centis darabokra vágjuk. A tojást jó habosra felverjük, megsózzuk és megborsozzuk. A zsemlemorzsát és a reszelt sajtot összekeverjük.

  • Burgonyafánk

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 15 dkg áttört, fõtt burgonya, 4 dkg vaj, 4 tojássárga, 0,5 dl tej, 2 dkg élesztõ, olaj a sütéshez.

  • Csirkés saláta

    Hozzávalók:

    2 db csirkemellfilé, 3 ek. olaj, 50 dkg orsótészta, 1 kis konzerv zöldbab, 2 db erõs paprika, 1 csokor snidling, 1 db citrom leve, 3 ek. szójaszósz

  • Sajttal töltött fasírtgolyók

    Sajttal töltött fasírtgolyókA húst megdaráljuk, a zsömléket (vagy kenyeret) kevés langyos vízben megáztatjuk, aztán jól kinyomkodjuk. A hagymát a lehető legapróbb kockákra vágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk. A húst és a kinyomkodott zsömlét a sajton kívül az összes többi hozzávalóval összekeverjük, aztán kézzel jól összegyúrjuk. A masszából gombócokat formázunk úgy, hogy minden gombóc közepébe egy-egy kocka sajtot teszünk. A gombócokat bő, közepesen meleg olajban nem túl hirtelen (hogy jól átsüljenek) barnára sütjük.

  • Orosz céklasaláta

    Hozzávalók: 25 dkg cékla, 2 alma, 5 dkg dióbél, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, cukor, citromlé, 6 dkg majonéz, kapor.