2024.03.29. - Auguszta

Frankfurti leves

Hozzávalók:

45 dkg kínai kel
20 dkg savanyú káposzta
3-4 burgonya
3 sárgarépa
1 fehérrépa
1 nagy vöröshagyma
4 virsli
1 gerezd fokhagyma
só, bors
ételízesítõ
1 tk majoranna
1 kk õrölt kömény
1 tk fûszerpaprika
1 ek csemege paprikakrém
1 tk csípõs paprikakrém
fél tk fokhagymakrém
petrezselyemzöld
2,5 l víz
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk. A kínai kelt felszeleteljük, a burgonyát felkockázzuk, a répákat karikára, a vöröshagymát kiskockákra vágjuk. A virslit pedig felkarikázzuk.

A vöröshagymát megfonnyasztjuk kevés olajon. Hozzáadjuk a burgonyát, a répákat és a fokhagymát is rányomjuk.

Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és felforraljuk. Ízesítjük a levest sóval, borssal, kevés ételízesítõvel, majorannával, õrölt köménnyel és a fûszerpaprikával.

Amikor a zöldségek majdnem megpuhultak, hozzáadjuk a kínai kelt és az átmosott savanyú káposztát is. Felöntjük a maradék vízzel. Ekkor használjuk a paprikakrémeket és a fokhagymakrémet.

A virslikarikákat is beletesszük a levesbe, majd készre fõzzük.
Miután lekapcsoljuk a lángot, ollóval belevagdossuk a petrezselyemzöldet.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!