2024.04.19. - Emma

A nyár étele - Lecsó

Hozzávalók: 1 dl olaj
10 dkg húsos füstölt szalonna
5 fej hagyma
2 kg lecsópaprika
1 kg paradicsom
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06


A szalonnát és a hagymát kockára vágjuk, a paprikát kicsumázzuk és karikázzuk, a paradicsomot cikkekre vágjuk.

Az olajon kiolvasztjuk a szalonnát.

Megpirítjuk a hagymát. Kicsit kapjon le!

Hozzáadjuk a paprikát, kevergetve pirítjuk, kicst kapjon ez is le! Amikor levet kezd ereszteni lefedjük, takarékra vesszük a lángot.

Amikor a paprika összerogyott, hozzáadjuk a paradicsomot, megsózzuk, újra lefedjük és megvárjuk, míg a paradicsom szétfõ és ettõl természetesen levet ereszt.


Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!