2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Karalábé fõzelék

Hozzávalók:

2 kg karalábé
4 dkg zsír vagy olaj
6 dkg liszt
1 dl tej

cukor
törött bors
1 csomó zöldpetrezselyem
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A megtisztított karalábét kis kockákra vágjuk és fórrásban levõ sózott vízben megfõzzük. Világos rántást készítünk, hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, hideg vízzel felengedjük és a puhára fõtt karalábéra öntjük. Aberántott karalábét jól felforraljuk és cukorral, törött borssal ízesítjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!