rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • A Dukan diéta

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Ez a magas fehérje tartalmú diéta egy négy szakaszból álló program. Sok fehérjét, és természetesen kevés kalóriát tartalmaz, és mind emellett csökkenti az étvágyat is. A diéta úgy van felépítve, hogy fokozatos és tartós fogyást lehessen vele elérni.

    1. Tiszta fehérje szakasz

    Ebben a szakaszban kizárólag fehérjét szabad enni, korlátlan mennyiségben és a nap folyamán bármikor. Vagyis ehetsz borjú- és marhahúst, baromfit (kivéve kacsát és libát), halat és tengeri herkentyûket, zsírszegény tejtermékeket. Ez a szakasz 3-10 napig tart, attól függõen, hogy hány kilótól szeretnél megszabadulni.

    2. Zöldség és fehérje szakasz

    Fehérjét és zöldségeket, korlátlan mennyiségben ehetsz, bármikor. A megengedett zöldségek: paradicsom, uborka, retek, spenót, brokkoli, spárga, póréhagyma, káposztafélék, gomba, zeller, cukkini, padlizsán, paprika, salátafélék, répa.

    Egészen addig váltogasd az elsõ és második szakaszt, amíg el nem éred a kívánt súlyt. Hetente 1-1,5 kg mínusszal számolhatsz.

    3. Stabilizáció: fehérje+ zöldség+ gyümölcs

    Szép fokozatosan kezdhetsz visszatérni a normál étkezésre. Az eddigieken kívül naponta egyszer ehetsz gyümölcsöt (kivéve banánt, szõlõt, cseresznyét és meggyet), két szelet teljes kiõrlésû kenyeret, néhány szelet sajtot, hetente kétszer tésztafélét, kuszkuszt, lencsét, rizst, krumplit, sõt, akár csokit is.

    Ez a harmadik szakasz annyiszor 10 napig tart, amennyi kilót fogytál. Ezzel elkerülhetõ a jojo effektus.

    4. Súlyfenntartás szakasza

    Bármit ehetsz, amit csak akarsz. Viszont hetente egyszer tarts fehérjenapot (1. szakasz)


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Brokkoli-karfiol saláta

    Hozzávalók: 15 dkg brokkoli, 15 dkg karfiol, 5 dkg ketchup, 1 dkg majonéz.

  • Sajttal töltött csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 15 dkg reszelt rokfort, 2 db egész tojás, 1 ek tejföl + 2 dl tejföl, 1 dkg vaj, 1 mk currypor, só és törött fekete bors ízlés szerint, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Almás csirkecomb

    Hozzávalók:

    4 db egész csirkecomb, 2 db alma, 1-1,5 dl olaj, 1-1,5 dl édes fehérbor vagy narancslé, só, bazsalikom, oregánó

  • Csokis-céklás torta

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 10 dkg csokoládé
    - 10 dkg vaj
    - 10 dkg porcukor
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 2 db tojás
    - 20 dkg liszt
    - 1,5 teáskanál sütõpor
    - 10 dkg fõtt, pépesített cékla

    A krémhez:

    - 5 dkg csokoládé
    - 5 dkg pépesített fõtt cékla
    - 2,5 dkg vaj
    - 2 evõkanál porcukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 1 evõkanál étkezési keményítõ
    - 1 tojássárgája
    - 10 dkg mascarpone
    - 2 dl tejszín

  • Csirkés-brokkolis rakott tészta

    Csirkés-brokkolis rakott tésztaA tésztát sós, olajos vízben megfőzzük. Közben a csirkemellet felcsíkozzuk, és pici olajon sóval, frissen őrölt borssal megpirítjuk. A brokkolit blansírozzuk. (Ha fagyasztott, akkor ezt a lépést kihagyjuk.) A vajban megpirítjuk a lisztet, majd hozzáöntjük a tejet. Folyamatos keverés mellett felforraljuk, besűrítjük. Ízesítjük sóval, borssal. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük a tésztát. Erre jön a csirkemell, végül pedig a brokkoli. Leöntünk a besamelmártással, és reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben megpirítjuk.

  • Kókuszkocka

    Hozzávalók: 20 dkg cukor, 30 dkg liszt, 5 dkg margarin, 1 tojás, 3 ek méz, kevés tej, 1 sütõpor.

  • Egyszerû lángos

    Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 1 tojássárgája, 2 közepes nagyságú fõtt burgonya, 1-1,5 dl tej, 3 dkg élesztõ, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál cukor.

  • Brownies

    Hozzávalók:

    a tésztához: 10 dkg félédes csokoládé, 10 dkg dióbél, 12,5 dkg cukor, 10 dkg puha vaj, 10 dkg liszt, 6 tojássárgája, 6 tojásfehérje, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evõkanál kakaópor, a mázhoz: 20 dkg csokoládé bevonómassza, díszítéshez: kandírozott cseresznye, zöld pisztácia, dióbél vagy csokoládéreszelék.

  • Paradicsomos-ricottás szósz

    Hozzávalók: 15 dkg ricotta, 10 paradicsom, 1 csokor bazsalikom, olívaolaj, só, bors.

  • Húsvéti tojás

    Hozzávalok: 10 db tojás, növények virágai, levelei (pl. gyermekláncfû, százszorszép) 4 db vöröshagyma héja, picike zsír (fényesítéshez);

  • Lencsefõzelék pulykacombbal

    Hozzávalók 6 személyre: A fõzelékhez: 50 dkg lencse, 1/2 l füstölt lé, kockából, 2 babérlevél, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál édes-nemes pirospaprika, 1 evõkanál mustár, 2 dl tejföl.

  • Gyors szílvás süti

    Hozzávalók 8 fõre: 200 g kristálycukor, 150 g szobahõmérsékletû vaj, 5 egész tojás, 300 g liszt, 1/2 cs. sütõpor. A tetejére: 600 g szilva, 4 ek kristálycukor, 1 ek õrölt fahéj.

  • Túrófasirt

    A zsemlemorzsa kivételével a hozzávalókat jól összedolgozzuk. Az így kapott masszából fasirt méretû gombócokat formázunk, melyeket zsemlemorzsába forgatunk.Olajban pirosra sütjük.

  • Gombapogács

    Hozzávalók: 60 dkg gomba, 1 kis fej hagyma, só, bors, fél kg liszt, 1 tojás, zsír, zsemlemorzsa.

  • Tojással töltött dagadó

    Hozzávalók:

    1 db kb. 8o dkg-os dagadó, 15 db tojás, 1 jó nagy csokor petrezselyemzöld, só, bors, grill fûszerkeverék

  • Köpönyeges virsli

    Hozzávalók: 1/2 kg darált húst elkészítek Maggi Fasírt Fix-szel és 8 felé osztom, ellapítom.

  • Töltött tojás

    Két-három személyre elég, ha négy tojást keményre fõzünk, megtisztítva kétfelé vágjuk, a sárgáját kiszedjük és szitán áttörjük. Egy fél zsemlyét tejben áztatunk s ezt is áttörjük.

  • Borjúborda Szent Gellért módra

    Hozzávalók: 650 g borjúborda, 4 db tojás, fél dl tejszín, só, bors, 50 g vaj;

    Paprikás mártáshoz: 300 g borjúcsont, 50 g zsír, 50 g vöröshagyma, 10 g fûszerpaprika, fél dl tejfel, fél dl tejszín, só, 20 g liszt, 200 g libamáj, 8 db gombafej, 200 g zöldmetélt, 30 g vaj;

  • Banános torta

    Hozzávalók:

    150 gr vaj, 120 gr porcukor, 2 db tojás, 1 cs. Vaniliacukor,250 gr finomliszt, 2 kávéskanál sütõpor, 120 ml tej, 500 gr banán, díszítéshez: vaníliaízû porcukor

  • Sztrapacska Anci módra

    Hozzávalók: 50 dkg meghámozott, lereszelt burgonya, 1 tojás, kevés só, liszt, kockára vágott füstölt szalonna, egy kanál zsiradék, 10 dkg juhtúró, 1 pohár tejföl, 1 camping ömlesztett sajt, kevés tej;