rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • A Dukan diéta

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Ez a magas fehérje tartalmú diéta egy négy szakaszból álló program. Sok fehérjét, és természetesen kevés kalóriát tartalmaz, és mind emellett csökkenti az étvágyat is. A diéta úgy van felépítve, hogy fokozatos és tartós fogyást lehessen vele elérni.

    1. Tiszta fehérje szakasz

    Ebben a szakaszban kizárólag fehérjét szabad enni, korlátlan mennyiségben és a nap folyamán bármikor. Vagyis ehetsz borjú- és marhahúst, baromfit (kivéve kacsát és libát), halat és tengeri herkentyûket, zsírszegény tejtermékeket. Ez a szakasz 3-10 napig tart, attól függõen, hogy hány kilótól szeretnél megszabadulni.

    2. Zöldség és fehérje szakasz

    Fehérjét és zöldségeket, korlátlan mennyiségben ehetsz, bármikor. A megengedett zöldségek: paradicsom, uborka, retek, spenót, brokkoli, spárga, póréhagyma, káposztafélék, gomba, zeller, cukkini, padlizsán, paprika, salátafélék, répa.

    Egészen addig váltogasd az elsõ és második szakaszt, amíg el nem éred a kívánt súlyt. Hetente 1-1,5 kg mínusszal számolhatsz.

    3. Stabilizáció: fehérje+ zöldség+ gyümölcs

    Szép fokozatosan kezdhetsz visszatérni a normál étkezésre. Az eddigieken kívül naponta egyszer ehetsz gyümölcsöt (kivéve banánt, szõlõt, cseresznyét és meggyet), két szelet teljes kiõrlésû kenyeret, néhány szelet sajtot, hetente kétszer tésztafélét, kuszkuszt, lencsét, rizst, krumplit, sõt, akár csokit is.

    Ez a harmadik szakasz annyiszor 10 napig tart, amennyi kilót fogytál. Ezzel elkerülhetõ a jojo effektus.

    4. Súlyfenntartás szakasza

    Bármit ehetsz, amit csak akarsz. Viszont hetente egyszer tarts fehérjenapot (1. szakasz)


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Négysajtos zöldségtál

    Hozzávalók:4 személyre: 50 dkg brokkoli, 2 ág bazsalikom, 15-15 dkg piros és sárga koktél paradicsom, 25 dkg laskagomba, 2 kis padlizsán, 8 ek olívaolaj, 5 ág friss majoránna, 5-5 dkg mozzarella, parmezán, vajsajt, márványsajt, só, bors.

  • Hideg hal tartár mártással

    Veszünk egy szép süllõt, megtisztítjuk, fölbontva jól megmossuk, azután kívül–belül megsózva 1-2 órán át fekve hagyjuk. Halfõzõ edényben, háromnegyed részben vizet teszünk, azt ízlés szerint savanyítjuk egy kis borecettel, 1-1 sárgarépa, petrezselyem gyökeret megtisztítva, karikára vágva, pár szem borst, 1 babérlevelet, kis citromhéját teszünk bele.

  • Kávészelet

    Hozzávalók: 45 dkg kristálycukor, 1,5 dl tej, 15 dkg kókuszreszelék, 3 dl lefõzött kávé.

  • Cukkinileves

    Hozzávalók:

    1 liter paradicsomlé, 1 evõkanál olíva olaj, 1 fej vöröshagyma, 1liter húsleves (kockából), 1 közepes nagyságú cukkini, 1 dl vörösbor, néhány friss bazsalikomlevél, 2 evõkanál cukor, só, frissen õrölt fekete bors

  • Flambírozott szûznyárs

    Hozzávalók: 40 dkg sertésszûz, só, bors, olaj, 2 tk vaj, 8 cl konyak.

  • Tojásos-sonkás rakott tészta

    Tojásos-sonkás rakott tésztaA tésztát sós vízben kifőzzük. Csak 3-4 percig főzzük, nem kell teljesen megfőnie. Miután leszűrtük, kevéske olajjal keverjük át, hogy ne tapadjon össze felhasználásig. A tojásokat keményre főzzük. A gépsonkát kockára vágjuk. Elkészítjük a besamel mártást: a vajat serpenyőben felolvasztjuk, majd a lisztet hozzáadva világos aranyszínűre pirítjuk (rántást készítünk), majd a tűzről levonva apránként hozzáadjuk a forró tejet. Mindig csak egy keveset, hogy ne csomósodjon. Célszerű a fakanalat habverőre cserélni. Sóval, frissen reszelt szerecsendióval és őrölt fehérborssal ízesítjük.

  • Berni mártás

    Hozzávalók: 5 tojássárgája, 25 dkg vaj, 1/2 dl ecet, 2 dkg vöröshagyma, 1/4 babérlevél, pár szem fekete bors, kis csomag tárkony, zöldpetrezselyem és Cayenne-i bors.

  • Zöldséges rakott tészta

    Hozzávalók: 1 csomag lasagne tészta, 3 paradicsom, 1 szál póréhagyma, 1 csokor petrezselyem, só, bors, szerecsendió, 25 dkg sajt reszelve, 2 ek. olaj, 10 dkg forrázott sárgarépa, 10 dkg cukkini, 2 tojássárgája.

  • Zöldségkrémleves sajtosan

    Zöldségkrémleves sajtosanA zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk. Nagylábasban olajat forrósítunk és beletesszük a hagymát, a pórét, amiket megsózunk és üvegesre párolunk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a burgonyát is. Felöntjük a levessel és 20 percig fedő alatt főzzük. Belekeverjük a lecsöpögtetett bébirépát és további 2 percig főzzük. Összeturmixoljuk. A levest visszaöntjük a lábosba, belekeverjük a reszeltsajtot és a száraz fehérbort. Kis lángon összemelegítjük. Ízlés szerint pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

  • Bolognai sós fánk

    Elkészítés: Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztõt. A vajat a kovásszal a maradék tejjel és a liszttel összekeverjük. Megsózzuk. Duplájára kelesztjük, majd néhány órára a hûtõszekrénybe tesszük. A tésztát 3mm vastagra nyújtjuk, 6x6 cm-es négyzeteket vágunk. Bõ olajban aranysárgára sütjük.

  • Tejszínes mustármártás

    Hozzávalók: 3 ek liszt, 3 ek mustár, 3 ek vaj, 3/4 l húsves, só, cukor, tejszín;

  • Tojásos-sajtos galuska

    Hozzávalók: 25 dkg korpás liszt, 20 dkg finomliszt, 3 tojás, 5 dkg reszelt karaván sajt, 2 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 5 evokanál olaj, 1 teáskanál só;

  • Tejszínes-barackos csirkekockák

    Tejszínes-barackos csirkekockákA kifilézett csirkemellet apró kockákra vágjuk, ízlés szerint megfűszerezzük, majd forró olajon megpirítjuk az apró kockára vágott hagymával. Ezután kis vízzel felöntve puhára főzzük. Ha a csirkemell megfőtt, hozzáadjuk az apró kockára vágott barackot, a főzőtejszínt és a barack levéből 1 decilitert. Addig főzzük tovább, amíg be nem sűrűsödik. Ha szükséges, 1 ek liszttel sűrűsíthetünk. Megfőzzük a rizst. Ha kész, együtt tálaljuk. De tálalhatjuk kukoricás rizzsel is, az is nagyon jól passzol a barackos ételekhez. Igazén ízletes és nem túl bonyolult étel.

  • Sváb májgaluskaleves

    6 dkg vajat habosra keverünk, összekeverjük 20 dkg elkapart marhamájjal, három tojással, egy beáztatott és jól kinyomkodott zsemlével, 5 dkg zsemlemorzsával, kevés majoránnával.

  • Túrós kuglóf

    Túrós kuglófA túrót szitán áttörjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A puha margarint először magában, majd a kétféle cukorral keverjük habosra. A tojásokat egyesével beledolgozzuk, azután a túrót és a lisztet is hozzáadjuk. A masszát margarinnal kikent, belisztezett kuglófformába simítjuk, és előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (175 ˚C, légkeveréses sütőben 160 ˚C) kb. 50 perc alatt megsütjük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük. Csak akkor borítjuk tálra a formából, amikor már kihűlt.

  • Gombás rakott hal

    Hozzávalók: 1 kg halfilé, 30 dkg gomba, 1 hagyma, 2 ek. olaj, 2 dl tejföl.

  • Tormás halleves

    Hozzávalók:

    - 1 kg hal
    - 2-3 hagyma
    - 2 paprika
    - 2 liter víz
    - 2 tojás
    - 2-3 paradicsom
    - 1 torma
    - lestyán
    - kapor
    - petrezselyem
    - só
    - bors
    - 1 marék cseresznyeszilva

  • Csirkés Waldorf-cipó

    Hozzávalók: 1 házicipó, 1 alma finomra vágva, 6 dkg vágott dió, 3 újhagyma finomra vágva, 2 evõkanál finomra vágott friss petrezselyem, 10 dkg majonéz, frissen õrölt feketebors, 10 megtisztított spenótlevél szár nélkül, 3 fõtt csirkemellfilé szeletelve, 4 felszeletelt paradicsom.

  • Körteleves joghurtosan

    Körteleves joghurtosanEgy fazékban felforralunk 1 liter vizet. Beledobjuk a fahéjat, szegfűszeget, a citrom kipréselt levét és vékonyan levágott héját. Csipetnyi sót szórunk rá, felforraljuk és kis lángon 10 percig főzzük. A körtét megmossuk, meghámozzuk, magházát kiszedjük, húsát felszeleteljük. Óvatosan az alaplébe szórjuk, és 5 percig főzzük. Közben elkészítjük a habarást: a tejszínt éa a joghurtot elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Hozzáöntünk 1 dl. hideg vizet, és rámerünk a levesből egy keveset.

  • Fokhagymás szilvával töltött jércemell parajos rizzsel

    Hozzávalók: 4 személyre: 4 db jércemellfilé, 12 szem fokhagymával töltött szilva, 50 g paraj, 100 ml tejszín, 80 g vaj, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, 60 ml olaj, 200 ml fehérbor, só, õrölt fehér bors, 2 adag pároltrizs, 4-4 szelet cukkini, sárgarépa, padlizsán.