rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Gordon Ramsay: Ízek bûvöletében

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Gordon Ramsay ma már nemzetközileg elismert séf. Könyvében több mint 100, könnyed és fantasztikusan ízletes fogás receptjét osztja meg velünk.

    A legfrissebb hozzávalók, minimális vaj és tejszín, valamint a legtisztább, legkifejezõbb ízû alaplevek segítségével készít olyan káprázatos ételeket, amelyek minden alkalommal elbûvölõen hatnak. A cuisine légére, avagy a könnyû konyha titka négy építõelemben rejlik: alaplevek, szószok, tészták és édes tészták. Ha ezek elkészítését elsajátítjuk, akkor amatõr szakácsként is teljes magabiztossággal kezdhetünk neki Gordon Ramsay fantasztikus receptjeinek megvalósításához.

    A könyvben találunk recepteket levesekhez, elõételekhez, tésztákhoz, rizottókhoz, halakhoz, húsokhoz, szárnyasokhoz és vadakhoz.

    Geoff Lung káprázatos fényképei megragadják a fogások elképesztõ könnyedségét és Gordon Ramsay szakácsmûvészetének lényegét, ami által ez a könyv felejthetetlen élményt nyújt mind a fejlõdni vágyó amatõr szakácsok, mind az igazi gourmet-k számára.

    „Gordon fõzés iránti szenvedélye áthatja a könyv minden oldalát….. a legelemibb összetevõk kombinációjával képes olyan fenséges fogást alkotni, ami maga a költészet.”-Thane Prince (gasztronómus, a suffolk-i fõzõiskola vezetõje).

    A könyv megrendelhetõ a www.tbkiado.hu weboldalon!


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Vagdalt hús

    Hozzávalók: fél kg darált hús, 2 áztatott, facsart zsemle, 1 kanál zsír, 1 kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 tojás, só, bors, (esetleg kevés bazsalikom, Worchester szósz).

  • Rántott diós szilva

    Hozzávalók: 40 dkg magvaváló szilva, 5 dkg darált dióbél, 2 evõkanál szilvalekvár, 2 db egész tojás, kevés liszt és piskótamassza a bundázáshoz, kevés porcukor;

  • Orsótészta illatos zöldségraguval

    Hozzávalók: 1 kisebb padlizsán, 30 dkg paradicsom, 30 dkg cukkini, 1 piros húsos paprika, 2 szál bazsalikom, 1 ágacska rozmaring, majoranna, 3 db hagyma, 6 evõkanál olívaolaj, 2 evõkanál paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg parmezán sajt, 40 dkg orsótészta.

  • Zöldséges tészta

    Hozzávalók

    30 dkg száraztészta, 25 dkg vegyes zöldség – ízlés szerint, 1 szelet zeller, 1 hagyma, 1 dl tej, 10 dkg sajt, petrezselyem, snidling, 4 evõkanál olaj, 2 dkg vaj, só, bors

  • Barna zománcmártás

    Hozzávalók: 4 dl barna mártás, 3 dl barna aszpik.

  • Paradicsommal töltött halfilé

    Hozzávalók: 4 szelet tengeri halfilé, 50 dkg burgonya, 4 nagy paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 7 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1 dl száraz fehérbor, 2 dl zöldségleves (zöldségleves kockából), 1 dl fõzõtejszín, 1 tojássárgája, fél citrom reszelt héja, 1 kiskanál cukor, csipet fehér bors, só.

  • Gombafasírt

    Hozzávalók: 1 kg csiperkegomba, Szegfûgomba (csibegomba), vagy más gomba, 1 fej hagyma, 3 tojás, 20 dkg zsemlemorzsa, egy csokor petrezselyemzöld, 5-6 gerezd fokhagyma, 1 kk ételizesítõ, 1 mk õrölt bors, só.

  • Csõben sült gombás paradicsom

    A kockára vágott szalonna zsírján megfonnyasztjuk a hagymát, majd a sajtot és a szemlemorzsát a kihûlt hagymához keverjük. Borssal és reszelt szerecsendióval ízesítjük. A meghámozott paradicsomot és a gombát szeletekre vágjuk, majd a fokhagymás vajjal kikent tûzálló tálba rétegezzük õket.

  • Karalábé leves

    Karalábé levesA zsenge karalábét megpucoljuk, feldaraboljuk, és kevés olajon megpároljuk, meghintjük liszttel és tovább pirítjuk. Majd vízzel felöntjük, a húsleveskockát hozzáadjuk, az apróra vágott fokhagymát és petrezselyemzöldet is, sózzuk, felfőzzük körülbelül 20 percig. Elkészítjük közben a csipetkét egy darab tojással, sóval, liszttel kemény tésztát gyúrunk, majd a fővő levesbe lisztes kézzel kicsi darabokat csipkedünk. Ezzel is főzzük még 10 percet, hogy a tészta jól átfőjön. De főzhetünk bele rizst vagy másfajta galuskát. Tejföllel ízesítve tálaljuk.

  • Szerb saláta

    Nagy, húsos, kicsumázott zöldpaprikákat karikára vágunk, nagyobb uborkákat héjastól meggyalulunk, tisztított vöröshagymát szálasra vágunk. Egészen apró kis uborkákat, zöld dinnyét egészben adunk hozzájuk, tetszés szerinti arányban.

  • Zöldséges spagetti

    Hozzávalók:

    - 6 kisebb répa
    - 1 piros húsú paprika
    - 1 zöld húsú paprika
    - 1 sárga húsú paprika
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 15 dkg borsó
    - 8 evõkanál olíva olaj
    - 1 csomag spagetti
    - parmezán a tálaláshoz

  • Pulykamáj krumlikosárkában

    Hozzávalók: személyenként 1 db pulykamáj, pár db nagy méretû krumpli, hengeres, fából készûlt fogpiszkáló, 1 fej hagyma, csipetnyi bors, zsiradék a sütéshez.

  • Tepsis krumpli

    A meghámozott burgonyát vékony hasábokra vágjuk, egy tepsibe töltjük az olajat, amit sütõben felforrósítunk, majd beletesszük a hasábburgonyát, sózzuk és 200c-on kb. 50 perc alatt aranysárgára sütjük. Végül ízlés szerint pirospaprikával megszórjuk.

  • Sertésragu aszalt szilvával

    Sertésragu aszalt szilvávalA hagymát finomra aprítjuk, és a zsíron meg az olajon üvegesre dinszteljük. A húst kockára vágjuk, rászedjük a hagymás zsírra, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majoránnával, és hozzáadjuk a fahéj rudat, és a vékony szeletekre vágott fokhagymát is. Megszórjuk a rizsliszttel, kicsit pirítjuk, miközben folyamatosan keverjük. Majd felöntjük annyi húsalaplével, hogy 2 ujjnyira ellepje. Fedő alatt, közepes hőmérsékleten puhára pároljuk. Ha kell, a folyadékot pótoljuk, hogy legyen elegendő szaftja az ételnek.

  • Burgonyás Csörege

    Hozzávalók: 30 deka fõtt burgonya, 1 deci telfel, 2 egész tojás, liszt és a sütéshez olaj.

  • Mustos karaj

    Hozzávalók: 8 szelet rövidkaraj, 2 fürt szõlõ (piros és fehér vegyesen), 2 dl must, 1 dl olaj, grill fûszerkeverék vagy só, bors, fokhagyma, kömény, koriander, paprika keveréke, szerecsendió.

  • Brokkolis penne

    Hozzávalók: 70 dkg brokkoli, 20 dkg penne tészta, 2 dl tejszín, 15 dkg krémsajt, 50 dkg sonka, 1 paprika, egy csipet só, egy csipet bors, 50 dkg trappista.

  • Blue angel karácsonyi lekvár

    Hozzávalók: fél liter frissen csavart narancslé, 75 ml Blue Curacao, 1 ek narancshéjforgács (1 kezeletlen narancs héja vékonyan lehámozva és metéltre vágva), fél kg befõzõcukor.

  • Ánizskrémleves

    Hozzávalók: 1 evõkanálnyi vaj, 2 fej hagyma, 2 szál közepes sárgarépa, ugyanennyi ánizsgumó, 2 db burgonya, só, fehér bors, 0,5 liter víz vagy húsleves, 1-2 evõkanál liszt, 0,5 liter tej, kis csokor snidling.

  • Hájas kifli joghurtosan

    Hozzávalók:

    - 1 kg liszt
    - 5 dl joghurt
    - 4 dkg élesztõ
    - 40 dkg háj
    - 1 kk só
    - 2 ek cukor
    - 2 ek rum
    - 2 ek olaj
    - 1 dl víz
    - fél citrom leve