rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Michel Roux: Tésztavarázs

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Csupa könnyen elsajátítható recept található ebben a nagyszerû gyûjteményben amely minden klasszikus tésztareceptet a lehetõ legegyszerûbben mutat be.

    A 3 Michelin csillaggal rendelkezõ csúcsséf, Michel Roux tudása a klasszikus francia iskolában csiszolódott és több mint 30 évnyi tapasztalattal és óriási gyakorlattal rendelkezik a tésztakészítés terén. Minden fejezet egy meghatározott tésztafélére épül és ennek az alaptésztának az elkészítési technikáját lépésrõl lépésre mutatja be. Az ezt követõ receptek az alaptészta különbözõ felhasználási módozatainak a lehetõségét ismertetik- édes és sós tésztaételek formájában egyaránt.

    Lenyûgözõ a szerzõ által felvonultatott klasszikus és modern, sós és édes tészta receptek mennyisége és sokszínûsége.

    Végig kitûnõen illusztrált szakácskönyv, ami arra született, hogy vezetõ szerepet töltsön be a tésztakészítés világában.

    A könyv megrendelhetõ a www.tbkiado.hu weboldalon!


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Húsos rakott tészta

    Húsos rakott tésztaA hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, a hagymát megfuttatjuk rajta. Rátesszük a húst, és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a fokhagymát, és 15 percen át pároljuk. Közben a tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük. A tojásokat kikeverjük 3 dl tejföllel, a vajjal, majd összekeverjük a tésztával. Ha szükséges, még fűszerezzük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztás masszát hőálló tálba tesszük, a tetejére öntjük a maradék tejfölt, megszórjuk a reszelt sajttal, és a sütőben barnulásig pirítjuk.

  • Sajtos pogi

    Sajtos pogiAz élesztőt a tejben a cukorral futtassuk fel, és a tészta hozzávalóival dolgozzuk össze. Keleszteni nem kell. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, a tetejét bevagdossuk. 5 cm-es pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A kiszaggatott pogácsákat a két kezünkkel egy kicsit sodorjuk meg, ezáltal magasabbak lesznek. Tegyük őket sütőpapíros tepsire, a tetejüket kenjük le tojássárgájával, és szórjuk meg reszelt sajttal. Hideg sütőben téve, közepes lángon süssük aranysárgára. Körülbelül negyven darab lesz belőle!

  • Sajtos pirítós I.

    Nem túl vékonyra vágott kenyérszeleteket a közepükön vastagon megvajazzuk, sajttal beborítjuk.

  • Sárgadinnye leves

    Hozzávalók:

    sárgadinnye, cukor, fahéj, vanília aroma, citromlé, tejszín, pici só

  • Fahéjas mézes galuska (régi magyar recept)

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 tojás, 4 dkg vaj, 5 dkg méz, 1 dl tej, 1 evõkanál porcukor, 1 késhegynyi õrölt fahéj, 1 csipet só.

  • Töltött burgonya

    Hozzávalók: 8 egyforma nagyságú burgonya, 1 kis doboz sprotnipástétom, (vagy 1 doboz sprotni), 2 nagyon vékony szelet császárhús, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evõkanál tejföl, 1 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 1 teáskanál citromlé, só és törött bors, ízlés szerint.

  • Tejfölös spárgaleves

    Hozzávalók: 50 dkg csont, 10 dkg vegyes zöldség, 50 dkg spárga, 2 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, 8 dkg fõtt rizs, só, cukor, petrezselyem.

  • Almás-diós muffin

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 25 dkg cukor, 12 dkg margarin, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, kb. 5 kávéskanál sütõpor, 2 közepes méretû (Gála) alma, fél csésze õrölt dió.

  • Ananászos szelet

    Ananászos szeletMelegítsük elő a sütőt 160°C-ra. A megmosott csirkemelleket nagyjából kiklopfoljuk, nem kell nagyon laposra őket. A húsokat lesózzuk, borsozzuk, majd tetszőleges fűszerrel bekenjük. Egy tepsit kikenünk olívaolajjal, majd belehelyezzük a csirkemelleket, majd mehetnek a sütőbe. Amikor már nagyjából megpirultak és megpuhultak, kivesszük a tepsit. Mindegyik csirkemell tetejére ráteszünk egy karika ananászt, arra jöhet a szelet sajt. Visszatoljuk a sütőbe és a sajt barnulásáig sütjük.Tálaljuk bármilyen körettel, leginkább a rizs illik hozzá.

  • Mediterrán sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 20 dkg sárgaborsó vagy lencse, 1 nagy fej hagyma, 1 szál sárgarépa, kis darab zeller, 3 evõkanál olaj, só, bors, keleti kömény.

  • Túró-szõlõ torta

    A tészta anyagait annyi tejföllel gyúrja össze, hogy rugalmasan puha tésztát kapjon. Tegye hûvös helyre, és egy óráig pihentesse, majd nyomkodja egy kb. 25 cm-es kivajazott tortaformába úgy, hogy pereme is legyen. 200 °C-os sütõben süsse aranysárgára.

  • Bableves gazdagon

    Hozzávalók: 40 dkg fejtettbab, 20 dkg füstölt tarja, 2 pár virsli, fél szál szárazkolbász, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg kolozsvári szalonna, 2 dl tejföl, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, szalonnabõrök (angolszalonnáé a legjobb), babérlevél, leveskocka, Vegeta, pirospaprika, 1 teáskanál cukor, zsír, liszt, csipetke.

  • Tojáskrémes szendvics

    5 tojást keményre fõzünk, tisztítás után apróra felkockázzuk, és óvatosan elkeverjük 2 teáskanál mustárral, és 4 evõkanál majonézzel.

  • Körözöttes sajttorta

    Hozzávalók: 60 dkg túró, 25 dkg vaj, 5 dkg vöröshagyma, 5 g fûszerpaprika, 1 cs. metélõhagyma (snidling), 1 dkg só, 1 késhegynyi õrölt kömény, 35 trappista sajt, 1 cs. petrezselyemzöld, 1 csomag ropi.

  • Sváb májgaluskaleves

    6 dkg vajat habosra keverünk, összekeverjük 20 dkg elkapart marhamájjal, három tojással, egy beáztatott és jól kinyomkodott zsemlével, 5 dkg zsemlemorzsával, kevés majoránnával.

  • Calzone tészta

    Hozzávalók: 1 csipet cukor, 2 dkg élesztõ, 40 dkg liszt (finom), 1 csipet só, 5 evõkanál olívaolaj, 7 dkg sonka, 4 db paradicsom, 15 dkg sajt (mozzarella), 1 csokor kakukkfû, 3 db tojás, 20 dkg ricotta, 4 dkg sajt (parmezán), 1 csipet só, 3 evõkanál tej, 1 csipet bors (õrölt).

  • Bruschetta - olasz elõétel

    Hozzávalók: pirítani való kenyér, paradicsom, fokhagyma, friss bazsalikom, só, bors, olívaolaj.

  • Citromos-mákos muffin

    Hozzávalók: 1/4 csésze mák, 2/3 csésze tej, 2 csésze liszt, 1/2 csésze cukor, 1 teáskanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 1 tojás, 1/3 csésze növényi olaj, 2 evõkanál citromlé.

  • Spenótos penne olívabogyóval

    Hozzávalók: 1 kg penne tészta, 60 dkg spenótlevél, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 10 dkg juhtúró, 2 dl tejszín, 2 kanál tejföl, olaj, 30 db fekete olívabogyó, só, bors, (parmezán sajt);

  • Túrós kávékrém õszibarackkal

    Hozzávalók: 25 dkg mascarpone, 6 dkg cukor, 2 dl hideg presszókávé, 15 dkg tejszín, 5 õszibarack, ostyacsövecskék, csokireszelék a díszítéshez.