2024.03.29. - Auguszta

Erdélyi gulyásleves

Hozzávalók: 2,5 kg birkahús (hasaalja, vagy combja), fél kg leveszöldség, 2 fej hagyma, 10 gerezd fokhagyma, 1 ek egész bors, 2 fej kelkáposzta, 1,2 kg burgonya, borsikafû, majoranna, kömény, 3-4 babérlevél, 2 ek vágott zöldpetrezselyem, 4 dkg só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húst megszabadítom a faggyútól és az inaktól, megmosom, majd forró ecetes vízzel leforrázom. 6-8 percig forró vízben áztatom, majd apró kockákra vágom. 4 liter hideg vízben felteszem fõni. Mikor felforrt, beleteszem a gézbe kötött fûszernövényeket, a tisztított hagymát és a fokhagymát, sózom és alig bugyogva hagyom fõni.

Eközben megtisztítom a leveszöldséget, ujjnyi darabokra vágom és a levesbe teszem. Mikor a hús és a zöldségek félpuhára füttek, beleteszem a feldarabolt burgonyát és a 8 részre vágott kelkáposztát. A levest nem szabad keverni. Ha megfõtt a leves, kiveszem a gézcsomagot, a levest megszórom zöldpetrezselyemmel és forrón tálalom.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!