rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Egres rumban

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Hozzávalók: 1 kiló majdnem érett egres, 70 dkg cukor, fél liter víz, 1 liter rum, 3 vaniliarúd, 5-6 ágacska citromfû.

    Az egrest megtisztítom, mosom és jól lecsepegtetem. A többi hozzávalót (a rumot kivéve) mintegy 10 percig fõzöm lefedve. A fõzetet leszûröm, beleteszem az egrest és újra felfõzöm, majd hûlni hagyom.

    Az egrest egy szûrõkanállal kiveszem a cukorlébõl, üvegekbe rakom. A levet mintegy 15 percig sûrû sziruppá forralom. Mikor lehûlt, elkeverem a rummal és az egresre öntöm. Az üveget jól lezárom, hideg helyre teszem és vagy két hónapig feléje sem nézek.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Lusta túrós

    Ahogy esik, úgy puffan…

    Állítólag olasz recept, hozzám szájhagyomány útján került. Kicsit módosítottam az eredeti recepten, bitang jó.

  • Francia hagymaleves

    Hozzávalók: 3 fej közepes vöröshagyma, 4 dkg vaj, 1 liter csontlé vagy 2 leveskocka, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt ementáli sajt, 2 evõkanál liszt, szerecsendió, fehérbors, só, 4 szelet toastkenyér.

  • Paprikás hal

    Hozzávalók: 4-6 szelet hal, 3 fej vöröshagyma, l szál karikára vágott sárga- és fehérrépa, pirospaprika, só, bors, l gerezd foghagyma, l kanál paradicsompüré.

  • Petrezselymes túrókrém

    Hozzávalók: Fél kg túró, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 fej hagyma, 1/2 kk só, 1 pohár joghurt.

  • Blue Lagoon

    Az összetevõket egy pohárban jéggel elkeverjük, felöntjük a limonádéval, majd újra megkeverjük.

  • Töksaláta mustárral

    Hozzávalók: 80 dkg kemény húsú tök, 7,5 dkg friss torma, 2 db birsalma, 5 dl fehér borecet, 6,5 dl almabor, 20 dkg barna nádcukor, só, 7,5 dkg mazsola, 2 evõkanál szemes bors, 4-5 babérlevél, 4,5 dkg mustármag.

  • Túrós linzer

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 20 dkg margarin, 30 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 1 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütõpor.

  • Tárkonyos borjúleves

    Hozzávalók: fél kg borjúcsülök, 15 dkg sárgarépa, 8 dkg zeller, 5 g ecetben eltett tárkonylevél, 10 dkg citrom, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 6 dkg vaj, vagy margarin, 5 dkg liszt, 2 dkg só.

  • Mozzarellával töltött rizsgolyók sütve

    Hozzávalók:

    - 2 csomag gyors rizs
    - 1 tojás
    - 2 ek frissen reszelt sajt
    - mozzarella
    - tej
    - zsemlemorzsa
    - liszt
    - 1 tojás a panírozáshoz
    - só

  • Finommetélt

    Egy egész tojásból és kb. 80-100 g lisztbõl (a tojás nagyságától függõen) egy kevés sóval (friss fogyasztáshoz készítve só nélkül csináljuk!) kemény tésztát gyúrunk.

  • Juhtúrós galuska

    Hozzávalók: fél kiló liszt, 2 tojás, 15 deka juhtúró, 4 deka vaj, 2 deci tejföl, 6 deka füstölt szalonna, só.

  • Csirkemájas paradicsomsaláta

    Hozzávalók:

    csirkemáj, lilahagyma, paradicsom, piros húsú paprika, lolo-roso, só, citrom, fokhagyma, majoránna, bors, olíva olaj, balzsamecet, kenyér (pirítósnak)

  • Hideg zöldbableves

    Hozzávalók: 40 dkg vajbab, 3 dkg vaj, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, 1 kis hagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 tk ecet, csipetnyi cukor, 1 tk liszt, 1 babérlevél, 2 dkg só.

  • Kakaós csiga

    Hozzávalók:

    tészta: 1/2 kg liszt, 3 dl tej, 1 csomag élesztõ és a felfuttatásához tej, cukor, só, 1 tojás, 1 kanál étolaj; 2-3 dl tej - erre majd sütéskor lesz szükség, nem kell hozzákeverni a tésztához
    töltelék: 1 Ráma margarin, 4 evõkanál kakaópor, cukor (ízlés szerint)

  • Sonkás karfiolos tészta

    Hozzávalók:

    - 40 dkg kagylótészta
    - 6 e.kanál vaj
    - 1 nagy fej hagyma
    - 3 e. kanál liszt
    - 5 dl tej
    - só
    - bors
    - 20 dkg reszelt sajt
    - 25 dkg főtt sonka
    - 30 dkg karfiol
    - 1 e.kanál zsemlemorzsa
    - 2 e.kanál szárított parmezán

  • Tésztával töltött hústekercs

    Hozzávalók:

    - 50 dkg darált hús
    - 30 dkg szarvacskatészta
    - 45 dkg bacon
    - 1 db tömlõs sajtkrém
    - 20 dkg tejföl
    - 1 fej vöröshagyma
    - 1 zöldpaprika
    - só
    - bors
    - petrezselyemzöld
    - 1 teásk. pirospaprika
    - olaj

  • Hűsítő sárgadinnyeleves

    Hűsítő sárgadinnyelevesA dinnye felét 0,5 x 0,5 cm-es nagyságú kockákra vágjuk. (ha van otthon karalábévájónk, akkor azzal kis gömböket is vájhatunk ki a dinnyéből, és akkor nem kell kockázni.) A megmaradt dinnyét turmixoljuk le. A tejszínt, a mézet, a muskotályos bort, és a finomra vágott friss gyömbért jól összekeverjük. Ezek után adjuk hozzá a leturmixolt dinnyét. Porcukor és frissen facsart citromlé hozzáadásával tehetjük még ízletesebbé a pikáns levesünket. Óvatosan keverjük a leveshez az apró kockára vágott dinnyét vagy a dinnyegömböket, ez lesz a leves betétje.

  • Vaniliás kifli

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 14 dkg margarin, 10 dkg dió, 10 dkg porcukor, 1 cs vaniliás cukor, 1 tk sütõpor, csokimáz, vaniliás porcukor.

  • Citromos rántott szelet

    Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb vagy karaj (csont nélkül), 2 citrom, 1 db egész tojás, só és törött fekete bors ízlés szerint, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Mediterrán tepsis burgonya

    Elkészítés:

    Fél kg krumplit megpucolok és felkockázok nem túl apróra. 1 fej fokhagymát megtisztítok, a nagyobb gerezdeket félbe vágom. Jénai tál aljára pici vajat teszek+krumpli+fokhagyma+friss rozmaring (kb. 10 centis ágacska)+5-6 levél zsályával fûszerezem, ujjnyi vizet teszek alá, megsózom, megborsozom, majd beteszem a sütõbe, magas fokozaton sütöm 20 percig, néha megkeverem.