2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Omlós töpörtyûs pogácsa

Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 1 dl tej, 1 dl víz, 1 ek cukor, 20 dkg tepertõkrém, 2 dkg élesztõ, 1 ek olaj, 1 kk só, fél mk bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A gépbe beletöltöm a tejet és a vizet, majd ráöntöm a lisztet. A tetejére teszem a tepertõkrémet, az egyik felébe a cukrot, a sót és az olajat, a másik felébe az élesztõt teszem.

A megfelelõ módon (azonnal, vagy idõzítve) beindítom a kenyérsütõgép dagasztó üzemmódját. A sípszó után a tésztát kisodrom, kiszúrkálom és kilisztezett tepsiben forró sütõben megsütöm.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!