2024.04.20. - Tivadar

Pacaltokány

Hozzávalók: 1 kg elõfõzött pacal, 2 nagy fej hagyma, 6-7 gerezd fokhagyma, egy kanál zsír, vagy olaj, késhegynyi paprika, kávéskanálnyi õrölt feketebors, só, kevéske liszt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hagymát a zsíron, vagy olajon sárgára pirítom, ráteszem a felcsíkozott pacalt, egy-kettõt keverek rajta, majd sózom. Mindig csak egy kevés vizet aláöntve, fedõ alatt majdnem puhára párolom.

Ekkor beleteszem a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát és a törött borsot. Lassú tûzön, a folyadékmennyiséget minimálisan tartva puhára párolom. Mikor készre fõtt, beleteszek egy deci vízbe kevert egy evõkanálnyi lisztet.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!