2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Tojás aszpikban

Hozzávalók: 1 sárgarépa, 1 karfiolrózsa, só, 2 dkg zselatin, ecet, 4 keménytojás, petrezselyemzöld.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kockákra vágott sárgarépát és a karfiolrózsát lobogó sós vízben megfõzöm. A beáztatot zselatint feloldom a zöldséglében (fél liter) és az ecettel savanyítom.

4 tálacskába fél centi vastag kocsonyát öntök. A dermedést követõen elosztom rajta a felkarikázot tojásokat, illetve a fõt zöldségeket, majd ráöntöm a lehûlt, de még folyékony kocsonyalevet. Dermedés után az aszpikos tálkákat kiborítom és petrezselyemzölddel díszítem. Nagyon látványos, ha szép formában készül.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!