2024.04.25. - Márk

Paprikába ágyazott karfiol

Hozzávalók: Piros húsú paprika, karfiol.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Felöntõlé: 1 l víz, 1,5 dl 20 %-os ecetesszencia, 3 dkg só, 5 dkg cukor, 2 kk mustármag, 2 kk majoranna.

A paprikákat megmosom, kicsumázom és átlósan kettévágom. A karfiolt megmosom, rózsáira szedem és lobogó sós vízben 3 percig blansírozom, majd hideg vízbe teszem. Onnét kivéve a rózsákat hosszában kettévágom.

Üvegekbe rakás: A paprikákba helyezem a fél karfiolokat, majd ügyesen, szorosan beleteszem a 720-as konzerves üvegekbe.

Elkészítem a felöntõlevet, az üvegekbe töltöm, az üvegeket lezárom, majd másnapig száraz dunsztban hagyom.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!