rss
  • Marinált ecetes gomba

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Hozzávalók: 1 kg gomba, 2,5 dl fehérborecet, 7,5 dl víz, 1 tk só, darabka gyömbér, 1 - 1,5 dl olivaolaj.

    A gombét megtisztítom, a nagyobbakat darabolom. A többi hozzávalót felfõzöm és 10 percig vele fõzöm a gombát is. Egy szûrõn lecsepegtetem a gombát. Üvegekbe teszem a gombát (üvegenként 1 - 1 babérlevelet is teszek bele), majd felöntöm a lehûlt lével. A tetejére olajat öntök.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajtos perec

    Hozzávalók:

    50 dkg liszt, 25 dkg ráma. 25 dkg ementáli vagy trappista sajt, 2 tojás sárgája, 1 teáskanál só, 2 dl tejföl vagy kefir, 1 tasak Szalakáli, 1-2 evõkanál tej

  • Roston sajtok spirál krumplival

    Hozzávalók: Személyenként 2-2 szelet fokhagymás, borsos Gici grillsajt, pár csepp olaj, spirál krumplihoz 2db egyforma krumpli és a sütéséhez bõ olaj, só.

  • Különleges rakott káposzta

    Hozzávalók: 50 dkg savanyú káposzta, 50 dkg héjában fõtt burgonya, 25-30 dkg krinolin (vagy szafaládé), 3 dl tejföl, 2 nagy fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál csombor (borsikafû), 1 dl olaj, só és õrölt fekete bors ízlés szerint.

  • Sült zeller

    Hozzávalók: 1 kg-nyi zellergumó, ízlés szerint só.

  • Aratókáposzta

    Hozzávalók: fél kg édes v. Savanyúkáposzta (mindegyikbõl finom), paprika, paradicsom, vöröshagyma, kolbász, krumpli.

  • Almachutney, sültekhez

    Hozzávalók: 2 alma ,fél vöröshagyma ,fél marék mazsola ,kis mokkáskanál õrölt gyömbér ,csipet chilipor ,2 dl almaecet ,1 csipet só,1 evõkanál barna cukor

  • Ciprusi húsvéti leves

    Hozzávalók: 80 dkg bárányhús csonttal, 2 liter víz, 1 közepes nagyságú vöröshagyma, 3 zellerszár, 1 csokor petrezselyem, 10 dkg rizs, 3 tojássárgája, 1 evõkanál finom kukoricaliszt, 1 csésze tej, só, bors.

  • Csokis banános piskóta

    Csokis banános piskótaA pudingot egy kevéske hideg tejjel csomómentesre keverem, majd hozzáöntöm a maradék tejet, és közepesen sűrű krémet főzök. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, majd a kihűlt pudingba belekeverem. A csokit megolvasztom, és felöntöm kb. fél dl tejjel, majd simára keverem. Először egy réteg babapiskótát helyezek a jénai aljába, meglocsolom az olvasztott csokival, rákanalazom a pudingos krém felét, és elegyengetem, majd sűrűn megrakosgatom a felkarikázott banándarabokkal.

  • Gesztenyepüré badeni módra

    Szép, kerek gesztenyéket hasítsunk be a domború felükön. Sütõben pirítsuk rövid ideig, hogy le tudjuk szedni a külsõ, kemény héjat.

  • Burgonyás kocka

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás, 30 dkg burgonya, 10 dkg zsír vagy olaj, 1 fej vöröshagyma, ízlés szerint só.

  • Hideg zöldbableves

    Hozzávalók: 40 dkg vajbab, 3 dkg vaj, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, 1 kis hagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 tk ecet, csipetnyi cukor, 1 tk liszt, 1 babérlevél, 2 dkg só.

  • Egyszerû tejnélküli gofri

    Hozzávalók: 2 egész tojás, 1/2 csomag sütõpor, 4 evõkanál cukor, ( + 1 csomag vaníliás cukor az édes gofrihoz), 2 dl olaj, 5 dl meleg víz, kb 50-60 dkg rétesliszt ! (lisztérzékenyeknek lehet helyettesíteni kukoricaliszttel, de óvatosan, mert több vizet vesz fel), csipet só.

  • Szõlõmártás

    Hozzávalók: 1 pohár tejföl, kevés liszt, só, 2 fürt szõlõ.

  • Szentgyörgyhegyi rizling mártás

    Hozzávalók: 60 g vaj, 25 g liszt, 1 ek. esszencia, 200 ml Szentgyörgyhegyi olaszrizling, 1 db alma, 200 g szõlõ, 20 g cukor, 150 ml tejszin, só.

  • Töltött tojás

    Hozzávalók:

    - 4 tojás
    - 16 db kimagozott, töltött olajbogyó
    - 1 evõkanál tejföl
    - 2 dkg margarin
    - 1 teáskanál reszelt vöröshagyma
    - 1 púpozott teáskanál majonéz
    - só
    - bors
    - néhány salátalevél

  • Adventre: töltött gránátalmák

    Hozzávalók: 4 db gránátalma, 4 evõkanál baracklekvár, 4 evõkanál mazsola, 4 evõkanál durvára vágott mandula, csipetnyi fahéj, 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 dl tej.

  • Piperade

    Hozzávalók: 8 db zöldpaprika, 6-8 paradicsom, 3 evõkanál fokhagymás olaj, 20 dkg fõtt füstölt tarja, 6 tojás, pirított kenyérszeletek, só.

  • Szebeni mazsolás leves

    Hozzávalók: 1 tyúk, 3 murok, 2 petrezselyemgyökér, 1 közepes zeller, 10 dkg mazsola, 10 dkg apró szõlõ, 1 pohár tejföl, 15 dkg egres, kevés citromhéj, fahéj, 4 db szegfûszeg, 5 dkg vaj, 2 ek. liszt, só.

  • Zöldséges gomba

    Hozzávalók: 50 deka gomba, 1 nagy fej vöröshagyma, egy evõkanál zsír, vagy két evõkanál olaj, 50 deka vegyes zöldség, 1 deci tejföl, só, törött bors.

  • Zöldséges halleves

    Hozzávalók: 20 dkg fagyasztott tonhal, 3 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 nagy fej hagyma, 5 evõkanál vaj, 2 kanál liszt, 3 tojás, 1 marék mazsola, 3 evõkanál õrölt dió, só, cukor, bors, kevés õrölt gyömbér, kb. 10 evõkanál maceszdara.